Filmwedstrijd Student en Stad Leiden van start

Vanaf vandaag kunnen Leidse studenten mee doen aan de filmwedstrijd Student en Stad. Gisteren werd tijdens het Leidsche Plein, georganiseerd door Leiden Marketing, het promotiefilmpje in het bijzijn van vele stadspartners gelanceerd. Hiermee is officieel het startsein gegeven voor de wedstrijd, een initiatief dat voortkomt uit het convenant Student en Stad, een samenwerking tussen de Gemeente Leiden, Leiden Marketing en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV).

Leiden

Leiden

Leidse studenten kunnen een geldbedrag van € 2.000 winnen door een film te maken over Leiden als studentenstad. Hiermee willen de initiatiefnemers het karakter van Leiden als studentenstad onderstrepen. De studenten kunnen vanuit hun eigen perspectief het imago van Leiden filmisch vastleggen. De verschillende inzendingen kunnen vervolgens door Leiden Marketing ingezet worden in de branding van Leiden als studentenstad.

 

ZIE OOK: Unieke samenwerking tussen student en stad in Leiden

 

Door de wedstrijd willen wij studenten laten nadenken over het unieke karakter van Leiden als studentenstad en de echte Leidse cultuur, waardoor Student en Stad steeds dichter bij elkaar komen

Zo zegt Alderik Oosthoek, Praeses Plaatselijke Kamer van Verenigingen.

 

 

Wethouder studentenzaken Robert Strijk ziet het uitschrijven van de filmwedstrijd als het eerste tastbare initiatief voortkomend uit het convenant. “Nog geen drie maanden na het tekenen van het convenant, zien we al de eerste initiatieven concreet worden. Dit is pas het begin van een mooie, lange en vruchtbare samenwerking tussen studenten en de stad.”

 

 

Studenten kunnen hun inzending voor 31 mei insturen via de website PKvV.nl/filmwedstrijd. Hier zijn ook de voorwaarden te vinden. De grote finale vindt ’s avonds plaats op 29 juni in de Leidse Schouwburg. Daar zullen de vijf beste inzendingen worden getoond en onder het oog van een vakkundige jury worden beoordeeld. Het winnende team ontvangt dan uit handen van Wethouder Strijk de cheque van € 2.000.

Comments are closed.