Onderzoek naar bijkomende bagagekosten op vliegtickets

WeFlyCheap.nl deed onderzoek naar bagage kosten bij vliegmaatschappijen. Wanneer men binnen Europa vliegt, is het meenemen van bagage (max. 20 kilo) alleen bij Pegasus Airlines gratis.

De prijzen voor het meenemen van bagage lopen flink uiteen, wat vaak voor onaangename verrassingen zorgt bij reizigers. Daarom zet WeFlyCheap.nl het op een rijtje.

Low cost vluchten binnen Europa met maatschappijen en luchthavens relevant voor Nederlanders:

De resultaten van het onderzoek voor Europa

De resultaten van het onderzoek voor Europa

 

ZIE OOK: Meer bagage zoek deze zomer

 

Intercontinentale vluchten:

De resultaten van het onderzoek voor intercontinentale vluchten

De resultaten van het onderzoek voor intercontinentale vluchten

 

 

Bij intercontinentale vluchten kan men er beter op toezien dat zij zich aan de gratis kilo’s houden. Wanneer deze overschreden worden, of wanneer er een extra tas meegenomen wordt, kunnen de kosten oplopen tot honderden euro’s. Vlieg je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Dubai met Emirates dan betaal je voor 5kg extra ruimbagage een toeslag van €158. Bij KlM betaal je op dezelfde route voor een extra koffer tot 23kg ‘slechts’ €60. Maatschappijen uit het Midden-Oosten vragen exorbitant hoge bedragen voor extra bagage. KLM vraag €80 voor een extra koffer van 23 kilo van Amsterdam naar Bangkok, wanneer deze online bijgeboekt wordt en €100 voor een extra koffer wanneer dit besloten wordt op de luchthaven.

Wanneer wij dit vergelijken met maatschappijen uit het Midden-Oosten levert dit de volgende kostenplaatjes op: Emirates vraagt €990 voor 20 kg wanneer dit van te voren online is doorgegeven. Als u dit op het vliegveld besluit bij te boeken zijn de kosten €1100. Etihad vraagt €915 voor 20 kg extra, online geboekt en op het vliegveld is dit €1144. Qatar vraagt €704 voor 20 kg extra, online geboekt en op het vliegveld is dit €915. Men kan er in bovenstaande situaties voor kiezen een extra persoon mee te laten vliegen, mèt gratis koffer.

Comments are closed.