Vaker vliegen naar India, Europa en Noord-Amerika met Jet Airways vanaf Amsterdam

Jet Airways, een vooraanstaande internationale luchtvaartmaatschappij uit India, gaat dagelijkse non-stop retourvluchten aanbieden vanaf Amsterdam om de verbinding tussen India, Europa en Noord-Amerika te versterken in Nederland. Vanaf zondag 27 maart vliegt Jet Airways twee dagelijks non-stop van Amsterdam naar Mumbai en Delhi.

Ook vliegt de luchtvaartmaatschappij iedere dag van Amsterdam naar Toronto. De vluchtschema’s van alle drie de vluchten zijn zo op elkaar afgestemd dat reizigers uit India en Toronto een goede en snelle verbinding ervaren via Amsterdam.
amsterdam-jet-airways-vliegen

Codeshare-overeenkomst KLM en Delta Air Lines

Jet Airways heeft een codeshare-overeenkomst gesloten met KLM en Delta Air Lines, zodat zijn hun passagiers een nog betere verbinding kunnen bieden van en naar belangrijke bestemmingen in Europa en Noord-Amerika via Amsterdam. De codeshare-overeenkomst zorgt ervoor dat passagiers gebruik kunnen maken van een verbeterde non-stop verbinding dankzij het gezamenlijke netwerk van Jet Airways, KLM en Delta Air Lines.

“We zijn ontzettend blij met de bekendmaking van onze nieuwe service via Amsterdam. De handelsrelatie tussen India en Nederland bestaat al ruim 400 jaar en bloeit nu helemaal op. Recente ontmoetingen tussen de premiers van beide landen geeft impuls aan die relatie. Met de nieuwe, directe vluchten kan Jet Airways de samenwerking tussen India en Nederland verder versterken. India is één van de snelst groeiende economieën ter wereld en heeft zich daarmee ontwikkeld tot een belangrijke bestemming.” – Naresh Goyal, Chairman van Jet Airways

 

ZIE OOK: KLM gaat vliegen naar Salt Lake City (VS) en Ibiza (Spanje)

 

Hij vervolgt: “Daarnaast hebben reizigers uit India – dankzij de dagelijkse vluchten – toegang tot meerdere bestemmingen in Europa en Noord-Amerika. De codeshare-overeenkomst met KLM en Delta Air Lines maakt belangrijke bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en India breed toegankelijk voor passagiers, die bovendien profiteren van naadloos aansluitende vluchten en ongeëvenaarde verbindingen.”

Pieter Elbers, President & CEO KLM: “We zijn blij dat we de handen ineen slaan met Jet Airways en onze services uitbreiden om meer klanten wereldwijd te bedienen. Samen met onze Joint Venture partner Delta Air Lines zorgen we voor een soepele en snelle transfer van passagiers tussen drie continenten via onze thuishaven Schiphol. Hiermee bieden we onze klanten meer keuze. De waarde van deze samenwerking voor de Nederlandse economie is geschat op 100 miljoen euro per jaar.”

 

 

Nat Pieper, Senior Vice President Europe, Middle East and Africa, Delta Air Lines: “Er vliegen dagelijks meer dan 11.000 klanten van en naar de Verenigde Staten en India. Dankzij onze samenwerking met Jet Airways kunnen we inspelen op de groeiende vraag aan tickets tussen bestemmingen in deze en omliggende landen. Plus dat onze klanten profiteren van wederzijdse loyaliteitprogramma’s, aanbiedingen en lounge toegang, waarmee zij de zelfde klantbeleving hebben als wanneer zij met Delta Air Lines zouden vliegen.”

Voordelen van de codeshare met KLM en Delta Air Lines zijn:

 • Een uitgebreid Europees netwerk
  Dankzij de codeshare-overeenkomst voert Jet Airways vluchten uit vanaf Amsterdam in samenwerking met KLM naar 30 bestemmingen in Europa, waaronder: Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Edinburgh, Geneve, Göteborg, Hamburg, Helsinki, Kopenhagen, Madrid, Manchester, Oslo, Praag, Stockholm, Stuttgart, Venetië en Zurich.
 • Betere verbindingen met Noord-Amerika
  Ook wordt de code van Jet Airways geplaatst op vluchten van KLM en Delta Air Lines naar 11 bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada, zoals: Chicago, Houston, Los Angeles, New York (JFK), Newark, Washington, San Francisco, Calgary, Edmonton, Montreal en Vancouver.*
 • Meer vluchten naar India en verder
  Voor passagiers die met KLM en Delta Air Lines vanuit Noord-Amerika en Europa vliegen, plaatsen beide luchtvaartmaatschappijen hun marketing codes op vluchten van Jet Airways tussen Amsterdam en Mumbai en Delhi. Daarnaast gebruiken KLM en Delta Air Lines de code op vluchten naar belangrijke bestemmingen in India, zoals: Haiderbad, Bangalore, Goa, Chennai, Ahmedabad, Kochi, Calcutta en Amritsar. Voor het gebruik van codeshare op vluchten naar Kathmandu, Nepal en Dhaka (Bangladesh) wachten de luchtvaartmaatschappijen nog op goedkeuring van lokale overheden. Passagiers die via Mumbai en Delhi vliegen, krijgen ook toegang tot 48 bestemmingen in het netwerk van Jet Airways in India, het Indiase subcontinent en Azië.
 • Voordeel voor luchtvracht
  Amsterdam Airport Schiphol is één van de grootste luchthavens van Europa en biedt luchtvrachtklanten van Jet Airways naadloze aansluitingen op zee-, spoor- en wegtransport. Dankzij de dagelijkse vluchten vanaf Amsterdam, profiteren Nederlandse exporteurs van onder andere farmaceutische en medische producten, levensmiddelen en land- en tuinbouwproducten van het netwerk van Jet Airways die gemakkelijk toegang biedt tot de Indiase markt.

*Het gebruik van de codeshare voor deze routes dient nog te worden goedgekeurd door lokale overheden

Comments are closed.