Zeven plaatsen in Tsjechië, waar je verloving onvergetelijk wordt

Een huwelijksaanzoek doen in een oud slot of in een kerk met een magische sfeer? De Tsjechische Republiek heeft talloze adembenemende plaatsen waar je een prachtige verloving of een sprookjesachtige bruiloft kunt vieren. Maak een keuze uit deze 7 tips en beleef in Tsjechië jouw eigen romantische sprookje.

Boheems Zwitserland Foto: Václav Sojka

Boheems Zwitserland
Foto: Václav Sojka

1. Beleef je eigen sprookje in een slot in Centraal-Bohemen

Op een steenworp afstand van Praag krijgt jouw verloving de glans van een romantisch sprookje. Of je nu het luxueuze Chateau Mcely kiest of het schilderachtige slot Jemniště; je zult altijd in koninklijke appartementen met perfecte service ontwaken. Je kunt de dag doorbrengen met wandelingen in het park, je kunt culinaire specialiteiten proeven in de slotrestaurants en genieten van ontspannende massages. Op slot Loučeň, 50 kilometer van Praag, kun je bovendien met je geliefde door labyrinten en doolhoven dwalen die in het slotpark verscholen liggen.

Jemniště Roman Cestr

Jemniště
Roman Cestr

2. Bezegel uw liefde in romantisch Praag

Verras uw geliefde met een romantisch weekend in de Tsjechische hoofdstad. U begint uw dag met een gezellige picknick op Petřín, de heuvel in het hart van de stad die getooid is met een kleine kopie van de Parijse Eiffeltoren. Vanaf de uitkijktoren op Petřín kijkt u over Praag uit met haar ontelbare torens, rode daken en legendarische bruggen. Ontspan na de lunch tijdens een boottochtje en vergeet niet rond het eiland Kampa te varen. Hier stuit u op de brug bij de Velkopřevorský-molen, het symbool van verliefde stellen. Bezegel uw liefde met een slotje en werp de sleutel in het water. Een andere magische plaats vindt u vlakbij Kampa, op de in barokstijl versierde Karelsbrug. U kunt bij het standbeeld van St.-Anna, de beschermheilige van het gezin en van de kinderen, om geluk verzoeken.
https://www.youtube.com/watch?v=VBRMyW4sIRo

3. Gebied van wijn en tradities, geschapen voor romantiek

Tsjechië herbergt in het zuidoosten een ongelooflijke schat voor verliefden. Het gebied bedekt met wijngaarden en UNESCO-monumenten zal u met zijn authentieke tradities en met de exclusieve smaak van de plaatselijke wijn ongetwijfeld in vervoering brengen. Zuid-Moravië maakt van uw verloving een unieke ervaring. U hoeft maar op de fiets te springen en de paden voeren u door het adembenemende kastelenlandschap van Lednice-Valtice, waar parken en meertjes elkaar afwisselen. Mochten uw krachten dat nog toelaten, ga dan in het wijngebied Pálava naar het Heilig Heuveltje in Mikulov. Deze plaats met een prachtig uitzicht over de omgeving is ideaal om de vraag “Wil je met me trouwen?” te stellen. U kunt daarna uw besluit vieren met een glas goede wijn in de plaatselijke kelders.

https://www.youtube.com/watch?v=zdqblurzIb4

4. Geniet samen van de romantiek in een kuuroord

Beleef een onvergetelijke verloving in een Tsjechisch kuuroord; een herinnering voor altijd. De Tsjechische Republiek is van oost tot west rijk aan natuurlijke bronnen, waarvan het geneeskrachtige water u volledig zal ontspannen. Laat u verwennen tijdens gezamenlijke massages en baden, wandel door de zuilengalerijen en geniet van verfijnde delicatessen bij kaarslicht. U kunt nieuwe energie opdoen in Karlovy Vary, maar ook in de door donkere bossen omgeven kuuroorden van het IJzergebergte, of in Luhačovice met zijn unieke jugendstil-architectuur.

5. Iedereen wordt gegrepen door Český Krumlov en de sloten van  Zuid Bohemen

Laat u terugvoeren naar de tijd van de aristocratische noblesse in het zuiden van de Tsjechische Republiek. Of u nu door bochtige straatjes wandelt of een opera bekijkt in het unieke theater met de draaibare bühne; de romantiek van Český Krumlov geeft uw verloving een magische tint. De Zuid-Boheemse sloten Hluboká nad Vltavou en Červená Lhota verrassen u met een adembenemende architectuur in een omgeving die u inspireert  om een grote stap in uw leven te nemen. Wie zou een aanzoek afslaan, gedaan in een klein bootje op de vijver bij het rode slot?

6. Een verloving met een mystiek tintje – vanzelfsprekend in een kerk met UNESCO status

Op de met gras begroeide Groene Berg zult u overdonderd worden door de bedevaartskerk van St.- Johannes van Nepomuk met zijn geheimzinnige kracht. Het unieke bouwwerk, sinds 1994 bij de UNESCO geregistreerd, maakt door de compositie en de lichtval een onbeschrijfelijke indruk. De kerk in de vorm van een vijfpuntige ster wordt beschouwd als de meest bijzondere creatie van de beroemde architect Johannes Blasius Santini. Zijn oeuvre wordt gekenmerkt door mystieke aspecten. Bezoek met uw geliefde de bedevaartskerk en bewonder de bijzondere architectuur.

7. Romantiek te midden van rotsen en watervallen

Een zonsondergang boven ravijnen of een boottocht over azuurblauwe meertjes brengt u in de juiste sfeer voor uw verloving. De woeste natuur in deze versteende wereld, de bruisende watervallen en de schitterende uitzichten zijn ideaal voor een dag vol romantiek. Of u nu Boheems Zwitserland kiest of de rotsen van Adršpach-Teplice; u raakt ongetwijfeld onder de indruk van de natuurpracht. Wacht gerust met uw aanzoek tot de avond aanbreekt, als de eerste sterren aan de hemel verschijnen en het vuur zacht flakkert.

Praag Foto: Štěpán Vrzala

Praag
Foto: Štěpán Vrzala

Comments are closed.