Hierom is het Griekse carnaval is een ware belevenis

Loop door de straten, maak grappen en trek een leuk kostuum aan. Als je denkt dat je in Griekenland geen carnaval kan vieren, dan heb je het zeker mis!
Carnaval is in Griekenland het grootste feest dat je ooit hebt gezien! Ga samen met familie en vrienden de straten op en geniet van de kleurrijke optochten die plaatsvinden.
carnaval-griekenland-verkleed

Eén van de grootste evenementen van heel Europa

In Griekenland wordt carnaval (Apocrief) op de ene bestemming groter gevierd dan op de andere. Eén ding wat zeker is, is dat het Griekse carnaval één van de grootste evenementen van heel Europa is. Grote versierde wagens en karren doorkruizen de straten en er zijn overal kleurrijke figuren en poppen te vinden. Er is ook een heuze carnavalskoning en -koningin. Het Griekse carnaval is vergelijkbaar met het carnaval dat wij hier in Nederland kennen, alleen draait het in Griekenland naast drinken en gezelligheid ook om het eten. Zolang men zich kan herinneren is het Griekse carnaval een echt eetfestijn.

 

ZIE OOK: Vijf redenen waarom je Archanes op Kreta moet bezoeken

 

Diverse plekken in Griekenland hebben prachtige optochten waar iedereen gezellig van kan genieten. Rethymnon, Galaxidi, Xanti en Kastoria hebben een rijke tradititie rondom Carnaval, maar vooral in Patras wordt carnaval uitbundig gevierd. Patras staat dan ook bekend om het grote feest.
optocht-carnaval-patras

 

 

Verkleed de straat op

Net zoals in Nederland gaan mensen verkleed de straten op en wordt er gefeest zowel op straat als in de vele bars en clubs. Ben je toevallig 13 maart in Griekenland, dan kan je genieten van het Griekse carnaval en het meemaken. Kortom, het Griekse carnaval is een ware belevenis!
patras-carnaval-verkleed

 

 

Comments are closed.