Ontdek de Kunstexpositie KIV Inside-Outside 2016

Op zaterdag 12 maart 2016 opent Kunst in Valkenburg (KIV) voor de 9e keer haar deuren. Deze unieke kunstexpositie wordt in 2016 uitgebreid.
KiV-2016-Limburg

Traditioneel vindt KIV Inside plaats t/m Paasmaandag 28 maart dagelijks van 10 tot 17 uur in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk. De expositie op het buitenlandgoed van Château St. Gerlach, KIV Outside start ook op 12 maart en loopt de hele zomer door t/m 25 september 2016.

KiV 2016 als begrip

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2016 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV 2016!

 

ZIE OOK: Toerisme Parkstad Limburg genomineerd voor prestigieuze prijs

 

Kunstaanbieders

  • Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Mies Grijmans, Aad de Haas, Erik Kierkels, Harry Lips, Hans Truijen, Geert Verstappen en Kieta Nuij ten toon.
  • Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Arno Rutten, Josef Jan Michnia, Jos van Vreeswijk, Judith Wiersema, Ronald A. Westerhuis, Christiaan Lieverse, Lothar Vigelandzoon, Frans van Straaten, Saskia Pfaeltzer, Walter Brems, Karin van de Walle, Jack van Iwaarden de Vreede en Tom Smetsers te bezichtigen.
  • Gastexposanten krijgen de mogelijkheid geboden om hun kunstwerken aan een breed publiek te tonen tijdens Kunst in Valkenburg 2016. Zo toont Maria Verstappen enkele grote schilderijen en Jan van den Bragt enkele van zijn speciale sieraden tijdens KiV.
    Een mooie aanvulling op het geheel vormt tijdens KiV 2016 de collectie van Hugo van der Aa en kunsthandel BontArt uit Keulen.

 

 

Locatie(s)

De locatie op zich is al een bezoek waard. De kunstexpositie vindt plaats in de kloostergang van Château St. Gerlach en de ruimtes rond de schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, een prachtige barokkerk met onlangs gerestaureerde achttiende-eeuwse fresco’s, gelegen in Houthem.

Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (vr/za/zo) tijdens de openingstijden van KIV de speciale exposities bij de 2 deelnemende kunstaanbieders bezoeken.
olieverf-doek-kiv-2016

Meer informatie

Locatie: Norbertinessenhof 1, 6301 KM Houthem – Valkenburg aan de Geul.

Geopend:
KiV Inside (entree € 7,50): za 12 mrt t/m ma 28 mrt, dagelijks van 10 tot 17 uur.
KiV Outside (vrij entree): za 12 maart t/m zo 25 september, dagelijks te bezoeken.

Entree:
€ 7,50 inclusief toegang tot de Schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, en de catalogus KiV 2016. Kinderen t/m 12 jaar gratis entree. Inwoners van Valkenburg aan de Geul hebben recht op 10% korting bij de kassa van KIV op vertoon van hun identiteitsbewijs. Voorverkoop 10% korting via www.tickli.nl. Entree geldt alleen voor KiV Inside.

Meer weten? www.kunstinvalkenburg.nl.

Comments are closed.