Dit is waarom NYC 59,7 miljoen bezoekers verwacht in 2016

NYC & Company, New York City’s officiële marketing en toerismebureau, heeft vandaag tijdens een persconferentie op ITB Berlin – het grootste travel trade event ter wereld – bekend gemaakt dat de stad in 2016 59,7 miljoen bezoekers verwacht. Dit markeert het zevende opeenvolgende jaar dat toeristische records worden gebroken. Ook introduceerde NYC & Company nieuwe ontwikkelingen rondom de succesvolle campagne “New” New York City.
skyline-new-york

Cultuur, kunst en entertainment

“Iedere straathoek in New York City ademt een diversiteit aan cultuur, kunst en entertainment”, aldus Burgmeester Bill de Blasio. “Het komt niet als een verrassing, maar toch zijn wij enorm trots om te delen dat 2016 opnieuw een recordjaar wordt op het gebied van toerisme”.

“New York City maakt het komende jaar spannende en bijzondere ontwikkelingen door in de vijf boroughs van de stad”, aldus Fred Dixon, president en directeur NYC & Company. “Wij vinden het een groot genoegen om tijdens ITB Berlin bekend te maken dat 2016 voor het zevende opeenvolgende jaar een sterke groei laat zien: wij verwachten eind dit jaar 59,7 miljoen bezoekers te verwelkomen”.

 

ZIE OOK: Genieten van de Skyline van New York

 

De verwachte bezoekcijfers voor 2016 zijn gebaseerd op 47 miljoen binnenlandse bezoekers en 12,7 miljoen internationale bezoekers.

New York City beschikt over de meest dynamische hotelindustrie in de V.S. met 107.000 hotelkamers in 2016 en naar verwachting ruim 133.000 kamers in 2019. Verschillende nieuwe hotels openen dit jaar de deuren waaronder Renaissance New York Midtown Hotel (april 2016), The William Vale (mei 2016), InterContinental New York Barclay (voorjaar 2016), The Beekman (voorjaar 2016), Four Seasons New York Downtown (mid 2016), Whitby Hotel (najaar 2016) en 1 Hotel Brooklyn Bridge (eind 2016).

 

 

De infrastructuur door de vijf boroughs van de stad is meer toegankelijk dan ooit met de recente opening van het 34 St-Hudson Yards metrostation, de opening van de World Trade Center Transportation Hub deze zomer en de opening van de Second Avenue Subway in december 2016. In juli 2016 worden 500 LinkNYC kiosken geopend in de vijf wijken van de stad waarmee gratis Wi-Fi. gratis bellen en opladen mogelijk wordt gerealiseerd voor bewoners en bezoekers.

Comments are closed.