Genieten van de Skyline van New York

Een van de hoogtepunten van zijn reis in Amerika, was de dinercruise met Bateaux New York. Want hoe kan je het beste genieten van de skyline van New York? Precies, ’s avonds varend over de Hudson zie je al het moois wat Manhattan, New Jersey en Brooklyn je te bieden heeft, terwijl je geniet van lekker eten en goede muziek. Richard neemt je mee op reis naar The Big Apple.

Bateux New York Aan het eind van onze Amerika reis waren we aangekomen in New York. We hadden er bijna één maand op zitten. De volgende dag zouden we weer terugvliegen naar Nederland en een dinercruise leek mij de ideale afsluiting van een geweldige reis in Amerika en specifiek de dagen in New York.

In New York hadden we al een aantal dagen last van het slechte weer. De orkaan Joaquim zorgde voor stevige regenbuien die zich in de loop van ons verblijf boven de stad verzamelden. Op de avond van de cruise met Bateaux New York had ik het gevoel dat de regen nog heviger was.

Op de uitnodiging stond een kledingvoorschrift. We moesten in het net. Geen jeans, geen shirts en vooral geen sneakers. Wat een contrast was dit met een andere deel van de Amerika reis van enkele dagen geleden. Toen waren we nog bezig met onze roadtrip (link toevoegen) door Californië, Utah, Nevada en Arizona. We moesten nog flink rennen vanaf de laatste halte van de metro tot aan pier 61 in de wijk Chelsea waar we om 7 uur verwacht werden.

Gelukkig was de pier overdekt en werden we welkom geheten door bellboys die met paraplu ons het laatste stukje vergezelden tot de steiger van de boot. Het zou een luxe avond worden, zoveel was zeker. Eenmaal op het schip werden we begeleid naar onze tafel. We waren als één van de eersten aan boord en mochten alvast beginnen met een amuse en een keuze uit de cocktailkaart. We proostten op de avond en de regen was inmiddels geen spelbreker meer, maar hoorde bij het decor van de avond. De boot had namelijk een 180 graden glazen dak, waardoor we alles konden zien, maar de regen niet voelden.

Bateux New York 2

Na vertrek vanaf pier 61 voerden we over de Hudson River, eerst noordwaarts en na ongeveer vijftien minuten draaide de boot ter hoogte van Central Park en gingen we zuidwaarts. Op deze manier zagen we tot twee keer toe de geweldige skyline vanaf Times Square tot aan Central Park die gezamenlijk ons decor vormden. Het bleek net als het eten een voorproefje voor wat er nog zou komen.

Het voorgerecht werd geserveerd. Een mooie ‘Duck Pastrami’ werd begeleid door een overheerlijke rode wijn. Tijdens het voorgerecht vervolgde de boot haar route naar de punt van Manhattan. Ons decor werd steeds indrukwekkender. Inmiddels had ook de huisband zich aan ons voorgesteld en speelde een fijne achtergrondmuziek. Tussen de liedjes door werden sommige mensen in het zonnetje gezet. We bleken aan boord veel stellen aanwezig te zijn die om wat voor reden dan ook hun liefde voor elkaar wilden vieren.

Tussen de gerechten door was er overigens genoeg tijd om te genieten van het uitzicht en om even op het achterdek te staan. Je ziet uiteraard al veel door het panoramadak, maar op het dek met je eigen ogen kijken is toch beter. Bovendien was het inmiddels gestopt met regenen. We genoten van alles wat we zagen. Zo was er met ons ook een bruidspaar en een fotograaf op het dek, die van het moment gebruik maakten om nog een aantal mooie shots te maken met op de achtergrond het Vrijheidsbeeld. We voeren namelijk langs Ellis Island en Liberty Island.

Vrijheidsbeeld

Als hoofdgerecht had ik de “Braised Short Rib”, heerlijke koteletjes met asperges, gekozen. Met het hoofdrecht op tafel voer de boot weer terug in de richting van Manhattan. Hoewel we iets meer gewend raakten aan hetgeen we zagen, bleven we ons verbazen over hoe mooi het was. We gingen voorbij Battery Park in de richting van de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge. Dezelfde twee bruggen waar we twee dagen geleden nog over heen hebben gefietst (link toevoegen). Nu gingen we er onder door, terwijl de band “New York, New York” van Frank Sinatra speelde.

Na het hoofdgerecht volgde nog een kaasplankje, uiteraard vergezeld met een goede wijn. We besloten om nog een keer naar het dek te gaan om even zonder tussenkomst van glas de stad te aanschouwen.

Empire State of Mind

Tijdens het serveren van het dessert (natuurlijk een cheese cake), begint de zangeres van de band een voordracht: “As one of the last songs of tonight, we want to dedicate this song to the bride and groom, this is your special song for tonight”. Ik ben de namen van het bruidspaar vergeten, maar na haar verhaal zette de band ‘Empire State of Mind’ van Alycia Keys in. Wat een geweldige soundtrack voor deze heerlijke avond! Natuurlijk weet ik dat de band dit liedje waarschijnlijk elke avond speelt, maar ik wordt op dit moment zo meegenomen door het goede eten, de heerlijke wijn en het geweldige uitzicht dat we spontaan besloten te gaan dansen. Wat kan ons het ook schelen. We hadden geen mooier einde van onze Amerika reis kunnen wensen.

Wat een avond en wat een geweldige boot cruise. We waren eigenlijk nog lang niet uitgedanst, maar de boot meerde alweer aan op de plaats waar we zijn begonnen. We worden bedankt voor een geweldige avond en “we hope to see you soon at one of our cruises”.

Mocht je ooit in New York zijn en je wilt tijdens je verblijf wat vieren? Dan is dit zeker een mooi cadeau. Bateaux New York kan je vinden bij pier 61 aan de westkant van Manhatten in de wijk Chelsea. Met de metro kom je er het snelst door uit te stappen bij 23rd street. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen. Op deze luxe dinercruise kan je genieten van exclusief eten, heerlijke wijnen en live entertainment , terwijl je het mooiste uitzicht hebt over de skylines van Manhattan, New Jersey en Brooklyn. Bovendien vaart de boot dicht langs de Statue of Liberty zodat je op het achterdek tijd hebt om geweldige foto’s te maken, of van je te laten maken.

De boot is volledig van glas. Hierdoor heb je een panorama uitzicht waarbij je in principe overal twee keer langs komt. Tijdens het voorgerecht zie je dus Manhattan vanaf de linkerkant voorbij komen en tijdens het dessert is dit vanaf de rechterkant.

Upgrades zijn mogelijk. Zo kan je aangeven voor welke gelegenheid je aan boord bent (trouwdag, jubileum, etc.) en kan je uiteraard ook kiezen voor een arrangement waarbij meerdere drankjes zijn inbegrepen.

Brooklyn Bridge

Comments are closed.