Oost-Tirol combineert stad met skiplezier

Wie tijdens de wintervakantie meer wil dan alleen sneeuw en de perfecte pistes is in Oost-Tirol aan het juiste adres. Want hier beleeft men in de 7 skigebieden avonturen op de berg gecombineerd met stadse flair.

Skiplezier in Oost-Tirol

Skiplezier in Oost-Tirol

Highlights in Lienz

Lienz staat vooral bekend vanwege de WK-wedstrijden, die elke twee jaar op de Hochstein plaatsvinden. Goede restaurants, leuke bars en mooie winkels nodigen de gasten uit het authentieke en moderne Oost-Tirol te ontdekken. Highlights in Lienz zijn de sfeervolle kerstmarkten en de Dolomietensprint voor langlaufers in januari. Skiliefhebbers ontmoeten elkaar ondertussen op de Hochstein en genieten op 7 km lange dalafdaling. Halverwege ligt de Moosalm met het kinderparadijs. Hier start ook de `Osttirodler` rodelbaan welke het gehele jaar geopend is.

Skigebied Zettersfeld

Het tweede skigebied is Zettersfeld. Een grote keuze aan afdalingen, goede infrastructuur voor gezinnen, maar ook 5 zonnelounges. Dat zijn grote houten banken naast de piste, waarop men van de omgeving kan genieten. Vanaf de zonnelounge op de Steinermandl op 2241 m heeft men 360 graden uitzicht over de Lienzer Dolomieten tot aan Italië en Karinthië. Fijnproevers hebben hier uitermate veel keuze. Zo kan men kiezen uit stevige Oost-Tiroolse specialiteiten tot en met culinaire hoogstandjes in een van twaalf „Hauben“-restaurants.

Culinair genieten in Adlerlounge

Maar culinair genieten kan ook in de op 2621 m gelegen en zeer bekende Adlerlounge. Het ligt midden in het Großglockner Resort Kals-Matrei met zijn 41,6 km pistes. Het skigebied ligt op slechts een half uur van Lienz vandaan. De 7 skigebieden in Oost-Tirol, met gezamenlijk 150 km piste, bieden niet alleen 2000 zonuren per jaar, maar ook bijzondere klimatologische omstandigheden waardoor het hier al laat in de herfst sneeuwt. Tot ver in het voorjaar vindt men hier optimale wintersportomstandigheden.

Skicentrum Hochpustertal

Het skicentrum Hochpustertal in Sillian biedt 22,4 km geprepareerde pistes. Een 6-persoons overkapte stoeltjeslift met verwarmde zittingen brengt de wintersporter naar de 2407 m hoge top. Terwijl de ouders zwarte, rode en blauwe pistes, ontdekken testen de tieners hun grenzen in het Snowpark Yellowsnow.

Het skicentrum St. Jakob

Het skicentrum St. Jakob in de vakantieregio Defereggental heeft naam gemaakt als bestemming voor gezinnen en skiërs die uitdaging zoeken. Moderne liften ontsluiten 23,7 km piste. Skiërs genieten van de 6,5 km lange dalafdaling van de Almspitz tot het dalstation, terwijl snowboarders in het defRaggn Snowpark aan de slag kunnen.

De geheime tip voor gezinnen is overigens Obertilliach. Een kleine skiberg, ook wel bekend door het internationaal gerenommeerde biathloncentrum. De dalfdaling loopt tot in het monumentale dorp met zijn gezellige houten huizen.

Prijzen Skipass

De ´Skipass Skihit´ geldt voor alle 7 skigebieden in Oost-Tirol en is zeer kindvriendelijk. Hier betaalt men tot 18 jaar kinderprijzen. De 6-daagse Skihit kost in het hoog- en in het laagseizoen € 198,- voor een volwassene. Kinderen en tieners t/m 18 jaar betalen € 99 tot respectievelijk €107,-. Het weekarrangement met overnachting, ontbijt en 6-daagse skipas is al te boeken vanaf € 339,- per person in een 2-persoons kamer.

Comments are closed.