Oog in oog met Star Wars helden en achtarmige zeemonsters

Jedi-ridders, kloonsoldaten, Obi-Wan Kenobi, Yoda en Anakin: bezoekers van Legoland Discovery Centre in Oberhausen komen tussen 15 maart en 15 april 2016 oog in oog te staan met personages uit Star Wars™ Episode II: Attack of the Clones. Hier is de wereld van Star Wars™ nagebouwd en kunnen jonge bezoekers voet zetten op de mysterieuze planeten Kamino en Geonosis. In het naastgelegen Sea Life nemen gedurende een jaar een aantal indrukwekkende inktvissen hun intrek. Vanaf 15 maart zijn deze achtarmige dieren van dichtbij te bewonderen, waaronder de octopus en reuzeninktvis.
starwars-miniland-oberhausen

LEGOlAND Discovery Centre

Een groot overdekt speelparadijs met LEGO zover het oog reikt: dat is LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen in Duitsland. Slechts enkele meters verderop is Sea Life Oberhausen gelegen, het grootste Sea Life aquarium van Duitsland. En dat op slechts een uur rijden vanaf Arnhem en drie kwartier vanaf Venlo. Beide attracties openen in maart twee nieuwe exposities: in LEGOLAND Discovery Center is de wereld van Star Wars verrezen uit LEGO steentjes. En in Sea Life Oberhausen zijn in vijf nieuwe aquaria diverse soorten inktvissen te bewonderen.

 

ZIE OOK: Duitsland lanceert #EnjoyGermanNature

 

Star Wars™ in Legoland Discovery Centre

Ook al regent het buiten pijpenstelen, binnen is het droog en warm in LEGOLAND Discovery Centre. Hier kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en zelf LEGO bouwwerken maken, een eigen LEGO steen maken in de LEGO fabriek, in de huid kruipen van LEGO helden in de 4D bioscoop en interactieve bouwwerken van LEGO in MINILAND bewonderen. Vanaf 15 maart maakt Obi-Wan Kenobi de dienst uit in Star Wars MINILAND. Gedurende een maand is hier de wereld uit de film Star Wars Episode II: Attack of the Clones nagebouwd, compleet met de planeet Geonosis waar Anakin, Padme en Obi-Wan de strijd aangaan met de droids. Star Wars-fans zien met eigen ogen hoe de inwoners van de Galactische Republiek zich met hand en tand verzetten tegen de invasie van de voormalige Jedimeester Graaf Dooku. Met een druk op de knop wordt de buitenaardse wereld tot leven gewekt. De invasie begint op 15 maart met een levensgrote Yoda, die door de bezoekers met behulp van 50.000 LEGO steentjes wordt gebouwd. In het Jedi trainingskamp worden jonge avonturiers opgeleid tot een echte Jedi en op 19 en 20 maart kunnen Star Wars-fans hun grote helden zelfs in levenden lijve ontmoeten. Gedurende dit weekend zijn 30 leden van de bekende Star Wars fangroep de ‘501st German Garrison’ in vol ornaat aanwezig. Ook maakt de Britse acteur Berrie Holland, luitenant Renz uit Episode VI, zijn opwachting voor een meet & greet.

 

 

Inktvissen op bezoek in Sea Life Oberhausen

Op 15 maart is ook de opening van een nieuwe tentoonstelling in Duitsland in het naastgelegen Sea Life. Hier komen bezoekers oog in oog te staan met koppotigen van diverse pluimage, zoals de reuzeninktvis, de rood-witte wunderpus, de nautilus en de gewone octopus. Deze intelligente en leergierige dieren kunnen hun kleur en huidstructuur aanpassen aan hun omgeving, waardoor ze zich goed kunnen verschuilen. Belagers schudden ze af door het uitstoten van inkt. Maar dit is nog niet alles: de weekdieren hebben drie harten en acht armen met zuignappen. De schuwe dieren houden zich in de vrije natuur goed verborgen voor de mens, maar kunnen nu een jaar lang van top tot tentakel worden bewonderd in Sea Life Oberhausen. Bezoekers leren daarbij nog allerlei leuke weetjes over deze unieke zeebewoners. Naast de inktvissen zijn er nog meer dan 5.000 andere zeedieren te zien in Sea Life, zoals kogelvissen, zeepaardjes, roggen en haaien. In februari 2016 werden vijf zwartpunthaaien geboren in de haaienkwekerij. In vergelijking met de zes haaienbabies die in mei 2015 werden geboren, zijn deze nog zeer klein. Bezoekers zijn van harte welkom om op kraamvisite te komen.
sea-life-oberhausen

Entreeprijzen

Een kaartje voor het LEGOLAND Discovery Centre kost € 17,95 per persoon. De kleurrijkste binnenspeeltuin ter wereld is dagelijks vanaf 10 uur geopend.

De entree voor het SEA LIFE Oberhausen bedraagt € 19,95 per persoon. De onderwaterwereld is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend.

Comments are closed.