BESV CF1 wint Golden Award 2016

De jury van de Taipei International Cycle Show heeft op 1 maart 2016 een Golden Award toegekend aan CF1, de innovatieve e-bike van BESV. Dit nieuwe model van het merk BESV won de award dankzij het doeltreffende design en de functionele innovaties. De CF1 is een elegante e-bike met de looks van een moderne stadsfiets en verkrijgbaar in Nederland en België.

De BESV CF1 stadfiets

De BESV CF1 stadfiets

De Taipei Cycle Show is een van de grootste fietsbeurzen ter wereld met ruim 1.100 exposanten en 43.000 bezoekers. Jaarlijks reikt ze 48 awards uit in diverse fietscategorieën, van MTB tot e-bike. Er worden vijf Golden Awards toegekend. BESV toont op deze beurs jaarlijks haar nieuwste modellen en innovaties aan de vele bezoekers en journalisten vanuit de hele wereld.

 

ZIE OOK: Ontdek Marrakech typisch Nederlands met de fiets

 

One-touch button

De opvallendste innovatie van de BESV CF1 is de one-touch button waarin veel functies zijn verenigd. Eén druk op de knop en weg ben je. Deze startknop op het frame kleurt blauw bij een volle accu, rood bij 50% en gaat knipperen als de lading onder de 20% komt. Een display is niet meer nodig. Met de gebruiksvriendelijke stuurbediening regel je eenvoudig de drie niveaus van trapondersteuning.

 

 

De CF1 heeft een unisex-frame met lage instap. De motor is in het achterwiel geplaatst, wat resulteert in een sportieve en wendbare fiets met een heerlijk rijcomfort. Ideaal voor woon-werkverkeer of om de stad te verkennen. De duurzame accu zorgt voor een actieradius van maximaal 90 kilometer, afhankelijk van weerstand, gewicht en schakelgedrag.

 

 

Algorythm-aandrijving

De heldere diamantvormige koplamp is geïntegreerd in het stijlvolle frame en geeft een modieuze, functionele look. De intelligente controller van de geluidarme Algorythm-aandrijving berekent de juiste ondersteuningskracht die nodig is om zo licht mogelijk te trappen bij de gewenste snelheid. Hierdoor beperkt de efficiënte motor het vermogensverlies tot minder dan 25%, wat opmerkelijk is.

Comments are closed.