TF-GAY: nieuwste familie aanwinst bij vloot WOW air

WOW air, de trans-Atlantische low-cost airline van IJsland, heeft haar nieuwste vliegtuig de naam TF-GAY gegeven uit blijk van support van de LGBT-gemeenschap. De spiksplinternieuwe Airbus 330-300 zal vanaf 9 juni gaan vliegen van Reykjavik naar San Francisco, de Californische stad die bekend staat als gay friendly en ook wel de homo hoofdstad van de Verenigde Staten wordt genoemd. De naam past bij de ideologie van de maatschappij en is daarom perfect voor de route naar San Francisco. TF-GAY is ready for take-off!

Het nieuwe TF-gay vliegtuig van WOW

Het nieuwe TF-gay vliegtuig van WOW

One big happy family

WOW air staat bekend om hun humoristische aanpak bij het registreren van vliegtuigen. De vloot wordt gezien als een familie met daarbij passende namen, zoals de TF-MOM die naar Berlijn vliegt en de TF-BRO voor de route naar Parijs. Andere WOW vliegtuignamen zijn TF-DAD, TF-SIS en TF-KID. De oprichter en CEO van de maatschappij, Skuli Mogensen, zegt dat de nieuwe naam als support naar de LGBT-gemeenschap gekozen is en in lijn ligt met de mentaliteit van WOW air.

 

ZIE OOK: Vanaf €199 naar Los Angeles en San Francisco

 

WOW air is een maatschappij voor de mensen en een van onze meest belangrijke doelen is het verlagen van de prijzen zodat iedereen in staat is om de wereld over te vliegen en andere culturen te leren kennen. We staan volledig achter de strijd van homoseksuele mensen om gelijke rechten, net zoals dat we gelijke rechten voor iedereen ondersteunen, ongeacht hun geslacht, religie, afkomst of cultuur. Toen we aankondigden dat we naar San Francisco zouden gaan vliegen benaderde een van onze piloten mij en stelde voor om het vliegtuig als TF-GAY te registreren. Ik vond dit gelijk een geweldig idee en het is passend bij onze familiegerelateerde vliegtuignamen. Vanaf dag één hebben we de nadruk gelegd op plezier en vriendelijkheid omdat we willen dat mensen zich welkom voelen in de WOW familie. Wij denken dat TF-GAY perfect past in ons moderne familieconcept.

 

 

Een WOW-reis naar Californië

WOW air’s route naar San Francisco is de eerste van de twee nieuwe vluchten naar de Golden State die dit jaar van start gaan. De route naar San Francisco gaat 9 juni van start en vluchten naar Los Angeles beginnen een week later op 15 juni. Beide bestemmingen zijn momenteel al te boeken voor een spectaculaire prijs vanaf €249,- voor een enkele vlucht. De vluchten vertrekken vanaf Schiphol met een overstap in Reykjavik. Vanaf de IJslandse hub zullen de vluchten uitgevoerd worden met de nieuwe A330 wide-body vliegtuigen, de grootste vliegtuigen gebruikt door IJslandse maatschappijen met een capaciteit van 340 passagiers.

 

 

WOW air blijft groeien

WOW air is gelanceerd in november 2011 en zal vanaf juli naar maar liefst 28 bestemmingen vliegen in Europa en Noord-Amerika. De jaarlijkse passagierscapaciteit van de maatschappij zal in 2016 meer dan verdubbelen tot ruim 1,8 miljoen.

Comments are closed.