16e editie Art Knokke-Heist

Voor de 16e editie van Art Knokke-Heist openen 42 galeries hun deuren voor het gezamenlijke vernissageweekend op 26 & 27 maart. Het is de 16e keer dat ze ‘Kunst vieren’ in Knokke-Heist met opnieuw een verrassend programma van Art Knokke-Heist. Ook voor deze editie kunnen art lovers uit binnen- en buitenland zowel op zaterdag als zondag gratis terecht bij 42 deelnemende galeries.

De 16e editie van Art Knokke-Heist

De 16e editie van Art Knokke-Heist

Art Knokke-Heist

Met de 15e editie kreeg art@Knokke-Heist een nieuwe look & feel. Er werd een nieuw logo ontwikkeld en de brochure werd in een nieuw jasje gestoken. Alle deelnemende galeries werden voorzien van een raamsticker en een speciaal voor Art Knokke-Heist ontworpen deurmat.

 

ZIE OOK: Kunst & Cultuur in Amsterdam

 

Knokke-Heist en kunst: dé ideale combinatie.

De badstad presenteert op 2 km² bijna 70 kunstgaleries, vermoedelijk de hoogste concentratie van galeries in de wereld. De grote interesse voor kunst in Knokke-Heist zorgde voor het ontstaan van Art Knokke-Heist. De formule is eenvoudig: verschillende galeries stemmen hun agenda 3 keer per jaar op elkaar af voor een vernissageweekend. Dit op elk eerste weekend van de paas-, zomer- en herfstvakantie, respectievelijk 26 & 27 maart, 2 & 3 juli en 29 & 30 oktober. Er is een ruim aanbod van bekende en minder bekende namen, van top- en aankomend talent, van zowel schilders, beeldhouwers als fotografen. Op die manier kunnen kunstliefhebbers een mooie selectie maken uit de galeries en/of kunstenaars die hun interesse wegdragen.

 

 

Praktische informatie

Elke geïnteresseerde in kunst is welkom. De deelnemende galeries nodigen hun gasten uit en voeren ook hun eigen publiciteit rond dit gebeuren. Toerisme Knokke-Heist voorziet een speciaal ontworpen brochure “Art Knokke-Heist”. Deze brochure is verkrijgbaar bij de dienst Toerisme Knokke-Heist en bij de deelnemende galeries.

Comments are closed.