Vlaanderen-Brussel Travel Forum

Om de twee jaar brengt Toerisme Vlaanderen de buitenlandse reisindustrie (vragers) in contact met de Vlaamse en Brusselse toeristische sector (aanbieders) tijdens het Flanders-Brussels Travel Forum. Deze editie vond plaats in Gent op 22 februari 2016. Meer dan 450 hosted buyers uit 32 landen waren aanwezig en daarmee is het een succesvolle editie geweest.

Ontdek Vlaanderen

Ontdek Vlaanderen

Het Flanders and Brussels Travel Forum is het resultaat van de samenwerking tussen initiatiefnemer Toerisme Vlaanderen, Toerisme Gent, de vzw Gent Hotels en het Stadsmarketingfonds. Toerisme Vlaanderen organiseerde op maandag een beurs in de Ghelamco Arena waar de professionels kennis konden maken met de Vlaamse toeristische sector.

 

ZIE OOK: Toerisme Vlaanderen opent een Vlaamse straat in Parijs

 

Op maandagavond vond er een galadiner in de Handelsbeurs plaats, waar kennisgemaakt kon worden met de Vlaamse en Gentse klassiekers onder het thema ‘Vlaamse Meesters’. Dat is geen toeval. 2019 wordt het Van Eyck jaar in Gent. Het Museum voor Schone Kunsten in Gent heeft plannen om in 2019 een grote overzichtstentoonstelling te maken met schilderijen van Van Eyck uit verschillende musea, met het Lam Gods als topstuk.

 

 

Op dinsdag kregen de gasten rondleidingen op maat door Gent of ontdekte men andere steden en streken in Vlaanderen. Travelution reisde af naar Mechelen om te ontdekken hoe kindvriendelijk deze stad is. Lees meer over dit onderwerp in de mei-editie van Travelution (verschijnt eind april).

Comments are closed.