Ontdek de 3D technologie tijdens de vakbeurzen ESEF en TechniShow

De vakbeurzen ESEF en TechniShow, die dit jaar tegelijk plaatsvinden van 15 t/m 18 maart in de Jaarbeurs, belichten deze editie onder meer 3D Printing. Het thema komt tot uiting in een dagelijkse guided tour 3D printing en een ontbijtcongres op vrijdag 18 maart.
vakbeurs-esef-2014

3D technologie

3D technologie wordt alsmaar belangrijker voor maakbedrijven. Dat de technologie verder gaat dan alleen 3D printen, wordt duidelijk in de guided tour 3D printing die wordt aangeboden door exposanten als CNC Consult, 4C Creative Cad Cam Consultants, Hexagon, Bender AM en Trumpf. In de tour worden zowel 3D printtechnologie als innovatieve 3D scantechnieken die gekoppeld zijn aan CAD-software getoond. Hierbij gaat het niet alleen om reverse engineering maar eveneens om kwaliteitscontrole van zowel 3D geprinte en verspaande componenten. De guided tour vertrekt dagelijks om 11.30 uur vanuit hal 9 in Utrecht.

 

ZIE OOK: Nieuwe tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum Maastricht

 

3D Printing congres – de praktijk in de keten

Tijdens de ontbijtseminar praten experts deelnemers, nog voordat ze de beursvloer opgaan, bij over de 3D printtechnologie, de juridische aspecten, design for additive manufacturing en de businesskant. Na het ontbijt dat om 7 uur begint, kunnen deelnemers om 8 uur hun kennis ophalen in een uitgebreid programma. Onder de noemer 3D Printing congres – de praktijk in de keten, vertelt Sjef van Gastel van het Fontys Centre of Expertise HTSM Objexlab en manager technologies & patents Kulicke & Soffa (tevens dagvoorzitter) over de stand van de techniek in zowel kunststof als metaal. Giorgio Magistrelli, AM-projectmanager bij CECIMO spreekt over de aansluiting op bestaande productietechnologie, het belang ervan voor de duurzame samenleving en de juridische aspecten.

 

 

Wat zijn vanuit de designkant de voordelen? Rein van der Mast, manager Design & Engineering Addlab, richt zich met deze vraag met name op engineers, maar ook het AM Paradigma komt aan bod: wat zijn de beperkingen? En hoe kan software hierbij helpen? De laatste sprekers, Onno Ponfoort en Hans van Toor (Berenschot) richten de aandacht op de impact op de business. Ze presenteren praktijkcases die aantonen hoe 3D printen bestaande waardeketens verandert.

Het congres in Utrecht duurt tot rond 10.10 uur, waarna deelnemers de beursvloer op kunnen. Het congres richt zich zowel op de decisionmakers uit de maakindustrie als engineers en productiemanagers bij zowel maakbedrijven als leveranciers van productietechnologie. Deelname is gratis na registratie via de website van één van de beurzen.

Deelname is gratis, registratie verplicht.

Comments are closed.