Beleef de soulvolle melodieën tijdens OPEN voor Jazz

Op zondag 28 februari is Leiden OPEN voor Jazz en staat de Leidse binnenstad te swingen op de ritmische melodieën van deze muziekstijl. OPEN voor Jazz is de opwarmer naar de tweede editie van het Rhythm Groove & Bass Festival dat plaatsvindt van donderdag 10 tot en met zondag 13 maart.
open-jazz-leiden

Een divers programma

Catchy soul, jazz in een fris jasje en soulvolle liedjes van singer-songwriters passeren de revue. De optredens zijn op verschillende locaties in de Leidse binnenstad. Met optredens van onder andere Brassta la Vista en Koert Witteman. Ook komen de twee grootheden uit de Nederlandse jazzscene, Benjamine Herman en Anton Goudsmit. Al decennia lang staan zij samen op het podium en deze editie van OPEN staan ze te trappelen om met elkaar het podium onveilig te maken.

 

ZIE OOK: Unieke samenwerking tussen student en stad in Leiden

 

Shirma Rouse & Band

Als hoogtepunt van deze bijzondere editie waarin jazz muziek centraal staat, treedt Shirma Rouse & Band op in de Stadsgehoorzaal in Leiden (Nederland). Zij vormen de grande finale van OPEN voor Jazz. Tijdens het optreden zal zij haar eigen werk zingen, maar ook een kleine tribute brengen aan soulsister Aretha Franklin. Shirma Rouse heeft het graag over passie voor muziek en laat dit ook horen in haar performance.

OPEN is hét culturele festival in en om de Leidse winkelstraten in Nederland en is niet meer te missen op elke laatste zondag van de maand.

 

 

Comments are closed.