Dit is waarom Algarve perfect is als fiets- en wandelbestemming

De Algarve is al jaren een populaire zon-, zee- en strandbestemming, maar de schat aan mogelijkheden buíten het hoogseizoen wordt nu ook ontdekt. De Zuid-Portugese regio heeft namelijk alles in huis voor een mooie fiets- en/of wandelvakantie. Dit bleek tijdens de afgelopen Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. Liefhebbers konden daar alvast kennismaken met de Algarve Nature Week (13 t/m 22 mei 2016). Dit is de ideale periode om in actie te komen in de betoverende natuur van het gebied.
fiets-alcoutim-algrarve

Klimaat van Algarve

Misschien wel het grootste voordeel voor Nederlandse fietsers en wandelaars: in de Algarve kun je het hele jaar door lekker buiten zijn. Koud is het er nooit, de zon schijnt er vrijwel altijd en na wat inspanning wacht er overal een gezellig terras. De Algarve heeft een fantastisch aanbod voor fietsers en wandelaars in de vrije natuur. Tijdens een tocht aan de Costa Vicentina of over de Via Algarviana geniet je van de groene bergen, verlaten stranden, eindeloze vergezichten en immense rust. Zowel de fiets- als wandelpaden in de Algarve zijn veilig en goed onderhouden, geschikt voor elke leeftijd en elk niveau.

 

ZIE OOK: Recordeditie voor de Fiets en Wandelbeurs 2016

 

Veel interesse in Algarve op Fiets en Wandelbeurs

Dat de Algarve (Portugal) onder veel Nederlanders een geliefde bestemming is voor een actieve vakantie, bleek wel uit de opkomst bij de stand op de Fiets en Wandelbeurs, afgelopen weekend in de Jaarbeurs Utrecht. Omdat deze regio bij uitstek een gebied is voor mooie tochten in de natuur, nam de Algarve een prominente plek in in het Portugal paviljoen. Er was opvallend veel interesse in een sportieve vakantie in de Algarve, door het heerlijke weer óók – of misschien wel juíst – in de winter. De Fiets en Wandelbeurs trok dit jaar een recordaantal van bijna 24.000 bezoekers.

 

 

Algarve Nature Week (13 t/m 22 mei 2016)

Natuurliefhebbers die alles uit hun actieve vakantie willen halen en de Algarve (Portugal) op z’n mooist willen zien, gaan naar de tweede editie van de Algarve Nature Week. Van 13 t/m 22 mei 2016 toont de regio ter plekke de vele mogelijkheden op het gebied van fietsen en wandelen, maar ook alle andere activiteiten in de natuur staan in de spotlights. Zo worden er onder andere bijzondere wandelingen, fietstochten, vogelspot- en duikexcursies, ballonvaarten, dolfijn- en walvisspottours georganiseerd. Bezoekers profiteren bovendien van speciale aanbiedingen voor excursies, tours en hotels.

Tijdens de Algarve Nature Week is er van 13 t/m 15 mei 2016 in Quarteira (Loulé) de mogelijkheid kennis te maken met het ruime aanbod aan activiteiten. In een feestelijke setting verzamelen lokale bedrijven zich aan de Passeio das Dunas om bezoekers te informeren over bijzondere natuurervaringen. Toegang is gratis.

Comments are closed.