Het succes van cruisevakanties

Volgens onderzoek van de World Tourism Organization van de Verenigde Naties (UNWTO), groeiden cruise vakanties de afgelopen 10 jaar veel sneller in populariteit dan gelijk welke andere vakantieformule. Met dit bericht opende de Cruise Lines International Association (CLIA) onlangs hun persbericht.

Volgens CLIA zal ook 2016 opnieuw een jaar van groei zijn. Na 23 miljoen passagiers in 2015 zal het aantal cruisepassagiers dit jaar verder groeien naar 24 miljoen. Van stagnatie is dus nog lang geen sprake.

Het succes van cruisevakanties

Het succes van cruisevakanties

Onderstaande 10 redenen dragen ongetwijfeld bij aan dit groeiend succes. Wil jij ook meeliften op deze groeimarkt? Schrijf je dan snel in voor ons cruise event op 22 maart in Gent. Deelname is volledig gratis. Vanaf 16.30u kan je er terecht voor boeiende workshops en lezingen over cruises. Schaaf je kennis bij en leg contacten met de belangrijkste spelers in de cruise-industrie. Deze partners tekenen alvast present.

 

ZIE OOK: Een Disney Cruise Line vakantie is niet alleen voor kinderen

 

10 REDENEN WAAROM CRUISES POPULAIRDER ZIJN DAN OOIT

Voor ieder wat wils

De afgelopen 15 jaar is het cruiseproduct blijven evolueren. Vandaag de dag is er een aanbod voor elk type reiziger. Van familiecruises met bijzondere arrangementen voor kinderen tot super de luxe verwennerij in top klasse spa’s.

Waar voor je geld

Cruisepassagiers vinden dat ze een pak meer beleving krijgen in ruil voor hun geld dan bij andere vakantievormen. Naast de accommodatie, maaltijden en de vele activiteiten aan boord die inbegrepen zijn in de prijs, bezoeken ze ook nog eens verschillende bestemmngen tijdens één vakantie.

 

 

Ook op de rivier

Riviercruises winnen steeds meer aan populariteit en stellen reizigers in staat om ook verder afgelegen landinwaartse bestemmingen te bezoeken. Naast de klassieke riviercruises in Europa zijn er ook steeds meer mogelijkheden op exotische bestemmingen.

Reizen op maat

Reizigers kunnen hun cruisevakantie aanpassen en samenstellen naar eigen smaak en wens. Of ze nu houden van relaxen bij het zwembad of het verkennen van cultuursteden en oude ruïnes. Er is een aanbod voor iedereen.

Naar alle uithoeken van de wereld

Cruises maken het niet alleen mogelijk om meerdere bestemmingen tijdens één reis te bezoeken. Ze vormen ook een laagdrempelige manier om nieuwe horizonten te verkennen. Geen gedoen op luchthavens, nauwelijks toerismeformaliteiten etc.

 

 

Altijd iets te beleven

Vele cruisemaatschappijen bieden een grote waaier van activiteiten aan boord, zowel overdag, ’s avonds als ’s nachts. Van surfsimulators tot sky-diven of wijn-en chocoladeproeverijen. Het aanbod is zeer divers en overvloedig.

Voor elke generatie

Cruises zijn uitermate geschikt voor “multi-generatie” vakanties. Aan boord zijn er faciliteiten en activiteiten voor alle leeftijden, van peuters tot senioren. Een cruise is dan ook uitermate geschikt voor familie-reünies of bijzondere reizen met de hele familie over verschillende generaties heen.

Altijd geconnecteerd

Niet iedereen wil tijdens zijn vakantie gebonden zijn aan zijn smartphone, maar voor wie wil zijn er nu ook snelle en betaalbare wifi-oplossingen aan boord. Zelfs op volle zee. Zo deel je real-time je ervaringen met de thuisblijvers.

Gezond voor lichaam en geest

Een cruisevakantie is niet alleen ontspannend, maar ook heel gezond. De zuivere zeelucht, de vele fitness-opties aan boord en een ruime keuze aan gezonde maaltijden of diëten zijn goed voor lichaam en geest.

Eén keer koffers pakken

Een cruise stelt je in staat de hele wereld te verkennen en verschillende bestemmingen tijdens één reis te ontdekken. Toch hoef je maar 1 keer je koffers in en uit te pakken want je hotel reist steeds met je mee!

Comments are closed.