Pasen, pizza, Perugina

Terwijl de eerste blaadjes weer aan de bomen komen en de zon zijn krachten aan het verzamelen is, maakt Italië zich op voor Pasen. Ook picture perfect Umbrië met haar groene heuvels en ontelbare vestingstadjes ontwaakt uit haar winterslaap: men trekt er weer op uit en het aantal evenementen neemt met de dag toe. Pasen is hét moment om een bezoek te brengen aan het gastvrije groene hart van Italië met vrienden of familie. ‘Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi’: Kerst met je familie, Pasen met wie je wilt!

Umbrië

Umbrië

Pasen in Umbrië

In heel Umbrië vind je in de paasperiode kleurrijke processies. Deze hebben hun oorsprong in lang vervlogen tijden, soms zelfs in de klassieke oudheid. In Alviano bijvoorbeeld wordt op Goede Vrijdag een processie georganiseerd in kleding uit de Romeinse tijd waarbij verschillende scenes uit het leven van Christus worden nagebootst, eindigend met de Kruisiging. Assisi is de geboorteplaats van de Heilige Franciscus, één van de belangrijkste heiligen van de katholieke kerk en patroonheilige van Italië. De wederopstanding van Christus wordt in dit middeleeuwse stadje vol overgave gevierd. Kijk hier voor meer informatie over Pasen in Umbrië.

 

ZIE OOK: Umbrië bruist tijdens Pasen

 

Pizza als ontbijt

In Italië is de colomba, de traditionele cake in de vorm van een duif, onmisbaar bij het paasontbijt. In Umbrië hebben ze hun eigen variant, de pizza pasqualina. Deze kruising tussen een pizza en een cake bestaat in een zoete (dolce) en een hartige variant (salata).
Mocht je dus ooit willen ontbijten met pizza: in Umbrië kijkt niemand je raar aan met Pasen!

 

 

Perugina

Uiteraard horen bij Pasen paaseieren, zo ook in Italië. Chocoladeliefhebbers zijn in Umbrië sowieso aan het goede adres: je vindt er namelijk het Perugina Casa del Cioccolato, een heuse chocoladefabriek. Hier kun je zien hoe de beroemde Baci Perugina worden gemaakt en kun je zelfs je eigen baci maken! De gouden wikkels van Sjakie vind je niet in deze chocolaatjes, wel een wijze spreuk. En als je dan toch je droom volgt en een bezoekje brengt aan deze fabriek, vergeet dan ook niet de stad waar Perugina haar naam aan dankt: Perugia. Deze prachtige oude stad is een perfecte citytripbestemming!

Comments are closed.