Beleef het grote internationaal congres voor en door studenten

Van 25 t/m 29 februari 2016 vindt het internationale congres ‘European Planning Meeting’ plaats in Leiden. Maar liefst 350 studenten vanuit heel Europa zullen naar Leiden komen om het congres bij te wonen.
leiden-epm

Organisator AEGEE

De organisator van het congres, AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe), is de grootse interdisciplinaire studentenorganisatie van Europa. Sinds de oprichting in 1985 in Parijs is AEGEE uitgegroeid tot een netwerk van 13.000 vrienden, uit 200 steden in 40 landen over heel Europa.

 

ZIE OOK: Studenten opgelet: geef je op voor het grootste avontuur van je leven

 

De European Planning Meeting (EPM) is een groot congres dat ieder jaar plaatsvindt in een andere stad en georganiseerd wordt door de afdeling van AEGEE in die stad. Dit jaar wordt het evenement dan ook georganiseerd door de Leidse studentenreisvereniging AEGEE-Leiden. De EPM is voor elke student die lid is van AEGEE toegankelijk.

AEGEE biedt studenten de kans om landen en steden te ontdekken en te leren kennen. Het interessante hierbij is dat studenten AEGEE studenten van over de hele wereld leren kennen. Daarbij is er de mogelijkheid om te netwerken en samen te feesten.

 

 

Congres

Op de EPM wordt gediscussieerd over de toekomst van AEGEE en alle activiteiten van de verschillende AEGEE-verenigingen worden hier op elkaar afgestemd. Daarnaast wordt er een Action Agenda voor het komende jaar vastgesteld. Dit gebeurt aan de hand van vier pijlers: Youth Mobility, Civic Education, Youth Employment en Europtimism. Dit jaar heeft de EPM als algemeen thema de vluchtelingencrisis.

Informatie

Het congres vindt op vrijdag 26 februari plaats in het Lipsiusgebouw van Universiteit Leiden in Nederland. Op zaterdag en zondag is de congreslocatie het Gorlaeus Laboratorium. Er wordt uiteraard ook gefeest op verschillende locaties, verspreid over de hele stad.

De studenten hebben toegang tot het Leids Universitair Sportcentrum in Nederland en mogen gratis naar het Rijksmuseum van Oudheden. Bovendien kan iedere student profiteren van de lagere entreeprijzen voor verschillende musea en diverse kortingen in restaurants op de donderdagavond in Leiden.

Comments are closed.