Met de auto toeren over Jamaica

Jamaica wordt de komende jaren de nieuwe auto rondreis bestemming in het Caribische gebied. Tijdens de afgelopen vakantiebeurzen in Utrecht en Brussel was de vraag naar de rondreis mogelijkheden opvallend groot. Ook vanuit de reiswereld komen positieve berichten over specialisten, die steeds meer reizen op maat per auto over het eiland in elkaar zetten.

jamaica-autorondreisbestemming

Jamaica is het op twee na grootste eiland van het Caribische gebied en biedt zes toeristische regio’s, elk met een groot aantal unieke culturele, natuurlijke en avontuurlijke attracties. Er zijn meer dan 100 attracties en dus is voor iedereen wat te beleven. “Zelf zeg ik altijd dat het echte Jamaica buiten het hotel is te vinden” aldus Hans van Wamel van de Jamaica Tourist Board. “Ga er vooral op uit, ontmoet die goedlachse en uitdagende Jamaicaan, eet “Jerk” langs de kant van de weg, bezoek een gospel-mis of spring van die waterval. Beleef de echte “Jamaica Vibe”.

 

ZIE OOK: Eerste UNESCO Werelderfgoed in Jamaica benoemd

 

Over het gehele eiland zijn leuke lifestyle hotelletjes en guesthouses te vinden. Nabij Port Antonio bevinden zich zelfs duurzame hotels en voor de toerist, die nog avontuurlijker is ingesteld, zijn overnachtingsmogelijkheden bij de Maroons in de Blue Mountains – UNESCO Werelderfgoed – en zelfs bij de tante van Usain Bolt.

jamaica-autorondreisbestemming-strand

De wegen tussen de toeristische regio’s zijn van een goed niveau. Langs de gehele noordkust ligt een goede weg, die van Negril in het uiterste westen via Montego Bay, Ocho Rios naar Port Antonio in het oosten loopt. De nieuwe snelweg tussen het noordelijk gelegen Ocho Rios en Kingston is bijna klaar, waardoor de reistijd bij de noord-zuid verbinding zeker een uur korter wordt. De regering investeert veel in de infrastructuur en dat maakt het rondreizen nog eenvoudiger. Wel belangrijk is te weten dat in Jamaica links wordt gereden. Neem verder geen risico, rijdt defensief en gewoon voor het donker binnen zijn.

 

 

Hans van Wamel: “De tijd dat Jamaica alleen werd gezien als een strandbestemming is echt voorbij. Het is een “doe en beleef” eiland, waar een toerist zich niet kan vervelen. Neem je de auto dan ben je flexibel en kom je ook op de meest idyllische plekken. Voor velen een onverwacht, maar zeker een perfect alternatief voor andere Caribische eilanden”.

 

 

Comments are closed.