Beleef de Feestelijke opening Toon Kortoomsjaar Deurne 2016

Toon Kortooms, bekend van de bestsellers Beekman en Beekman en Help! de dokter verzuipt, schreef veel romans over De Peel. Ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van de Deurnese schrijver wordt in 2016 een themajaar georganiseerd. In Deurne, Palet van De Peel, vinden tal van evenementen plaats in het teken van de streekromanschrijver. Het themajaar gaat op 21 februari a.s. van start.
beeld-toon

Feestelijk opening in Toon Kortoomspark

Toon Kortooms werd op 23 februari 1916 geboren, het themajaar wordt op 21 februari 2016 officieel geopend in het Toon Kortoomspark in Deurne. Het park is gevestigd op de plek waar de schrijver zijn jeugd heeft doorgebracht. De opening, in aanwezigheid van familie Kortooms, bevat diverse feestelijke en verrassende elementen.

 

ZIE OOK: Brabant Paviljoen geopend in Museum Klok & Peel

 

Programma opening Toon Kortoomspark

Het officiële gedeelte start om 11.00 uur met ontvangst van genodigden en om 12.00 uur een welkomstwoord met aansluitend optreden van Tonny Wijnands en Frans van de Pas. Daarna volgt een toespraak door een bijzondere gast, wiens naam nog niet wordt prijsgegeven, en een ode aan Toon Kortooms. Heemkundekring H.N. Ouwerling presenteert een speciale editie van haar tijdschrift D’n Uytbeyndel, geheel gewijd aan Toon Kortooms. Rond 12.45 uur vindt een speciale onthulling plaats, ook dit is nog een verrassing. Vervolgens wordt met een ‘toost op Toon’ het glas geheven, waarna een optreden van Tonny en Frans op het programma staat. Het offciële gedeelte voor genodigden eindigt rond 13.30 uur. Hierna is het Toon Kortoomspark ook door andere belangstellenden te bezoeken.
toon-kortooms

 

 

Steeds van alles te beleven in Deurne Palet van De Peel

De opening is het startsein voor een themajaar vol evenementen. Een grote diversiteit aan arrangementen en activiteiten heeft een plaatsje op de kalender van het Toon Kortoomsjaar, evenementen op het Toon Kortoomspark, maar ook in het centrum van Deurne. Zo is er elke maand iets leuks te beleven, gelieerd aan de wereld van Toon Kortooms. Binnenkort verschijnt de programmafolder en een actueel overzicht van de activiteiten is ook te vinden op www.toonkortoomsjaar.nl

Deurne Palet van De Peel

Deurne wordt het Palet van De Peel genoemd. Deurne is een artistiek Peeldorp met een bont palet aan schrijvers en kunstenaars, deze en andere creatieve geesten maken Deurne tot artistiek en cultureel middelpunt van De Peel. Deurne Palet van De Peel is de lijst waar het thema Toon Kortoomsjaar als een prachtig schilderij in past.

Comments are closed.