Ontdek de tuinexpo en wijnfestijn in Baden-Württemberg

Natuurliefhebbers en levensgenieters kunnen binnenkort hun hart ophalen in het zuiden van Duitsland: van 22 april tot en met 9 oktober vindt in Öhringen de Landesgartenschau plaats en van 30 april tot en met 31 mei het Wein-Kultur-Festival in Heilbronner Land en Hohenlohe.
stel-wijn-water

Landesgartenschau in Öhringen

Van 22 april tot en met 9 oktober vindt in de voormalige residentiestad Öhringen de tuinbouwtentoonstelling van Baden-Württemberg in Duitsland plaats. Op een terrein van 30 hectare voeren landschapsarchitecten een boeiend experiment uit: hoe combineer je een historische kasteeltuin met hierin 300 jaar oude bomen, historische kassen, een oude oranjerie en een barok kasteeltheater met een modern park aan de rivier? Het resultaat: een nieuwe interpretatie van barokke tuinarchitectuur! Het hoogtepunt van de Landesgartenschau 2016 “De Limes bloeit op“ is de Bovengermaans-Raetische Limes, ook UNESCO-Werelderfgoed, die tot uitdrukking komt in de vorm van een indrukwekkende 450 meter lange plantenstrook met rode bladeren.
Meer informatie over de Landesgartenschau en het omvangrijke programma is te vinden op www.oehringen2016.de.

 

ZIE OOK: Ötzi, Sissi en goede wijn. La dolce vita in Zuid-Tirol

 

Wein-Kultur-Festival

Van 30 april tot en met 31 mei draait het tijdens het Wein-Kultur-Festival om wijn, cultuur en gastronomie. Op het programma staan wel 100 evenementen. In de wijnbouwregio tussen Stuttgart en Frankfurt, rondom de stad Heilbronn, kunnen bezoekers genieten van wijn- en kasteelfeesten, literaire wijnwandelingen en fiets- en wandeltochten onder leiding van een gids. Een feest voor wijnliefhebbers!

Op 7 en 8 mei kunnen bezoekers een blik werpen achter de schermen van de regionale wijnbedrijven. In het hele wijnbouwgebied openen wijnboeren hun deuren voor rondleidingen over de wijnbergen en in de wijnkelders, wijnproeverijen en persoonlijke gesprekken met de wijnmakers.

Een overnachting op een wijnboerderij maakt het bezoek compleet, in het Heilbronner Land in Duitsland is dit ook mogelijk met een camper. Vele wijngoederen beschikken over standplaatsen.
Meer informatie over het festival en de bijbehorende arrangementen is te vinden op www.wein-kultur-festival.de.

 

 

Comments are closed.