Maastricht opent de Nationale Museumweek met 1e Museumnacht Maastricht

Van waardevolle historische artefacten, opmerkelijke bodemschatten tot excentrieke hedendaagse kunstuitingen en cutting edge video-art: je kunt het allemaal verwachten tijdens de eerste Museumnacht Maastricht.

Museumnacht Maastricht

Museumnacht Maastricht

De 10 deelnemende locaties openen hun deuren op vrijdag 15 april van 20.00 tot 24.00 uur, met naast de vaste opstelling een speciaal programma vol performances, workshops, artists’ talks, exclusieve rondleidingen, previews, drankjes & beats. De gratis hop-on-hop-off bus zorgt ervoor dat niemand iets hoef te missen. De eerste editie wordt tevens feestelijk afgesloten met een after party in Ipanema (Bonnefantenmuseum) van 24.00 tot 03.00 uur.

Maastricht opent de Nationale Museumweek met 1e Museumnacht Maastricht.

ART VENUES: BOEKHANDEL DOMINICANEN – BONNEFANTENMUSEUM – BUREAU EUROPA – B32 – CENTRE CÉRAMIQUE – NATUURHISTORISCH MUSEUM –DRUKKUNSTMUSEUM –MARRES – MUSEUM AAN HET VRIJTHOF – VAN EYCK

> € 10,- (+after party € 12,50) / studenten € 7,50 (+ afterparty € 10,-)

 

ZIE OOK: Maastricht beste stedentrip van Nederland

 

Cultureel kapitaal in de kijker

Met de Museumnacht Maastricht brengen de 10 initiatiefnemers een (nieuw) publiek op een laagdrempelige manier in aanraking met het culturele kapitaal van de stad. Het speciale programma stelt de locaties in een ander licht en draagt zo bij aan de verdere ontwikkeling van het kunst- en cultuurklimaat in de stad en de regio.

Brede toegankelijkheid

Met de feestelijke opzet en het open en toegankelijke programma wordt vooral een (internationaal) publiek van jongeren en jongvolwassenen wonend in (de regio) Maastricht aangesproken die tijdens de Museumnacht kunnen proeven van wat de stad aan kunst en cultuur te bieden heeft. Maar ook de aanhanger van hedendaagse kunst of juist de erfgoedliefhebber komt tijdens zijn route door de stad op plekken die hij anders niet zo snel zou bezoeken. Museumnacht Maastricht staat voor een avond vol onverwachte ontmoetingen.

 

 

Een initiatief van grote én kleine cultuurinstellingen

Museumnacht Maastricht wordt breed gedragen en is een initiatief van Boekhandel Dominicanen, Bonnefantenmuseum, Bureau Europa, B32, Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum, Drukkunstmuseum, Marres, Museum aan het Vrijthof en de Van Eyck. Verenigd in Stichting Museumnacht Maastricht organiseert en ondersteunt de stichting de collectieve programmering, marketing en promotie van de Museumnacht. Het is de ambitie om van de Museumnacht Maastricht een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
De onbezoldigd bestuurders van de stichting zijn: Peggy van Sebillen (algemeen directeur Zuiderlicht), voorzitter; Valentijn Byvanck (directeur Marres), secretaris; Ton Harmes (directeur Boekhandel Dominicanen), penningmeester; Eric de Jong (directeur Museum aan het Vrijthof), communicatie; Luc Bartholomee (programmeur Bonnefantenmuseum), programmering.

 

 

Perfecte timing

De allereerste editie vindt plaats op 15 april 2016. Voorafgaand én ter ere van de Nationale Museumweek 2016, van 16 – 24 april.

Geen eennachtsvlieg

Het is de ambitie dat Museumnacht Maastricht een jaarlijks terugkerend evenement wordt. De Stichting Museumnacht Maastricht is daarom druk met organiseren, ondersteunen, begeleiden en verbinden.

Gratis Hop-on-hop-off-bus

Met een helder programmaboekje op zak en de hop-on-hop-off bus hoeft niemand iets te missen. De speciale Museumnacht hop-on-hop-off bus brengt elk kwartier bezoekers naar vier verschillende bestemmingen in de stad.

Tickets

Tickets bieden toegang tot alle tien locaties en kosten € 10,- en € 12,50 inclusief afterparty. Studenten betalen met hun studentenkaart € 7,50 of € 10,- inclusief afterparty. Tickets voor de afterparty in Ipanema (Bonnenfantenmuseum) zijn alleen in combinatie met museumnacht ticket verkrijgbaar.

Comments are closed.