Beleef de magische Canadese winter in Edmonton

Met de voorjaarsvakantie voor de deur is het weer tijd voor nieuwe wintersport-inspiratie. De grootste stedentripportal van Nederland, CityZapper, schreef een unieke Nederlandstalige reisgids over Edmonton in Canada, inclusief winterse highlights!
edmonton-mensen-sneeuw

Het bruisende Edmonton heeft het hele jaar door genoeg te bieden voor een geweldige stedentrip, dus ook in de winter. Aanschouw het Noorderlicht, maak een husky-safari of ga skiën in de Rockies. Alles is mogelijk in dit winterwonderland.

Het Noorderlicht

Waarschijnlijk het mooiste schouwspel wat moeder natuur ons heeft te bieden: het Noorderlicht! Edmonton in Canada behoort, door zijn uiterst noordelijke ligging, tot een van de mooiste plekken om dit magische verschijnsel te bekijken. Geniet van de duizend tinten groen in de lucht en de prachtige, besneeuwde omgeving met een warme versnapering in de hand. Met name Elk Island National Park en Jasper National Park zijn niet te missen spots om de magie van het Noorderlicht te beleven.

 

ZIE OOK: Air Transat lanceert Seat Sale naar Canada

 

Urban winter adventures

Een dagje uit met het gezin? Een absolute must do in Edmonton is dan snowshoeing: bind de sneeuwschoenen onder en maak een prachtige wandeling langs plekken als River Valley, een groot park in het centrum. Of ga cultuur snuiven in stijl en boek een thuiswedstrijd van de Edmonton Oilers, het lokale ijshockey-team. Sfeer gegarandeerd want Rexall Place, de thuisbasis van de ‘Edmontonians’, staat bekend als het luidste stadion uit de NHL.

 

 

Rocky Mountains

Absoluut pluspunt van Edmonton in Canada is de ligging vlakbij de imposante Rocky Mountains. Dé plek om de latten onder te binden en de steile pistes te trotseren is het Marmot Basin Ski Resort, op drie uur rijden van de stad. Maar sla ook zeker de bevroren canyon niet over. Je moet de trapwaterval van de Jasper Maligne Canyon met eigen ogen zien om te geloven dat dit natuurwonder daadwerkelijk bestaat. Daarnaast leent dit natuurgebied zich uitstekend voor een spannende husky-safari!

Rechtstreeks vliegen

Edmonton is gemakkelijk en comfortabel te bereiken met KLM. De rechtstreekse vlucht vertrekt vier keer per week vanaf Schiphol. Tickets kosten vanaf €819 voor een retour (excl. €10 boekingskosten).

Comments are closed.