Beleef het Jong Talent op de Nationale Zilverdag

Schoonhoven Zilverstad is een begrip in Nederland maar ook ver daarbuiten. In Schoonhoven al sinds de 14e eeuw met zilver gewerkt. In ruim 700 jaar is Schoonhoven uitgegroeid tot dé Zilverstad van Nederland! Schoonhovense goud- en zilversmeden maken tot op de dag van vandaag traditionele maar ook moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver. Uniek in Nederland!
30e Nationale Zilverdag

Op 2e Pinksterdag is Schoonhoven Zilverstad the place to be. Dan vindt voor de 32e keer de Nationale Zilverdag plaats. De historische binnenstad is die dag één grote goud- en zilversmidwerkplaats. Verspreid over 140 plekken met paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat.

Jong Talent

Tijdens de Nationale Zilverdag is er speciale aandacht voor jonge talenten. Op het ‘Jong Talent plein’ presenteren jonge goud- en zilversmeden, (oud-)leerlingen van de Vakschool Schoonhoven, hun werk. Het Jong Talent plein is een initiatief van de stichting Nationale Zilverdag en de Vakschool Schoonhoven en wordt ondersteund door de Rabobank. De jonge talenten krijgen op deze speciale dag de kans om hun werk te tonen (en te verkopen) aan de 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Ook looft de Rabobank mooie prijzen uit, onder meer voor de tentoongestelde sieraden en de beste presentatie daarvan.

 

ZIE OOK: Terugblik op geslaagde Nationale Zilverdag Schoonhoven

 

Veel jonge talenten doen ook mee aan de Silver Challenge, de Zilverdag Noviteitenshow. De Silver Challenge is een bijzondere expositie / wedstrijd met als doel het stimuleren van vernieuwing in het edelsmeden. De afgelopen jaren was er verrassend werk te zien. De bezoekers van de Zilverdag stemmen en bepalen de winnaar. Thema dit jaar is ‘emotie’. Ook hier zijn mooie prijzen te winnen maar de belangrijkste is natuurlijk eeuwige roem.

 

 

Locatie

  • Jong Talent Plein: Kazerneplein bij het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven

Comments are closed.