Dit is waarom vrouwen beter voorbereid op wintersport gaan

De vrouwelijke automobilist denkt beter na over de voorbereiding als zij met de auto op wintersport gaat. Het merendeel (91%) zorgt dat er een noodpakket in de auto ligt.
telefoon-bericht-geregeld

Voldoende eten en drinken, een warme deken en een zaklamp staan bovenaan haar checklist. De man in kwestie staat al op de lange latten en vergeet het noodpakket (20%). Dat blijkt uit een onderzoek van Allsecur autoverzekeringen uitgevoerd door onderzoeksbureau Team Vier.

Eén op de 3 pakt auto naar wintersportbestemming

Ongeveer een op de drie autorijdende Nederlanders is van plan om dit jaar met de auto op wintersportvakantie te gaan, of heeft dat in het verleden wel eens gedaan (31%). Onder deze groep wintersporters zorgt 88% voor een noodpakket in de auto, onderweg naar de bestemming. De vrouwen zijn alerter dan de mannen als het om voorbereiding gaat: 91% zorgt voor een noodpakket aan boord.

 

ZIE OOK: Wintersport en rijke wintertradities in Nedersaksen

 

29% zorgt voor waxinelichtjes

Het noodpakket bestaat, naast de verplichte attributen zoals een gevarendriehoek en een veiligheidsvest, in ieder geval uit voldoende eten en drinken (82%). Daarnaast neemt meer dan de helft van de wintersporters isolerende en warme dekens (57%) en een zaklamp (52%) mee in de auto. Andere voorwerpen zijn een noodoplader voor de mobiele telefoon (35%), lucifers en waxinelichtjes (29%). Jongere automobilisten (41%) nemen vaker dan de oudere automobilist (24%) een noodoplader voor de smartphone mee.

 

 

Warme winter niet van invloed op voorbereiding

Het huidige, relatief warme, weer in Nederland is niet van invloed op de voorbereidingen op de wintersportvakantie. Dat geldt namelijk slechts voor 1% van de Nederlandse wintersporters.

Comments are closed.