Kunstminnend publiek komt in Düsseldorf aan zijn trekken

De hoofdstad van Nordrhein-Westfalen profileert zich niet alleen als een toeristische stedentripbestemming maar ook als cultuurmekka. Cultuurminnend Nederland komt zeker aan zijn trekken met de grote aantallen lopende en komende tentoonstellingen in de 26 musea en exposities in de ruim 100 galerieën die de stad telt.
kunstminnend-publiek-dusseldorf

Onder de hoogtepunten zijn Horst: Photographer of Style in het NRW-Forum, Jackson Pollock meets Bruce Nauman in de Kunstsammlung Nordhrein-Westfalen, installaties van de Amerikaanse kunstenares Rita McBride in de Kunsthalle en in 2017 een tentoonstelling van Lucas Cranach de Oude en de Otto Dix – The Evil Eye tentoonstelling. Een selectie van het 2016 programma-aanbod is gebundeld in de brochure ‘Art in Düsseldorf 2016’ dat gratis wordt toegestuurd. Nadere info op

Horst – Photographer of Style

Horst Paul Albert Bohrmann, beter bekend onder zijn artiestennaam Horst P. Horst, maakte naam als modefotograaf en zijn werk verscheen in vele edities van titels als Vogue, Vanity Fair, House and Garden en talrijke andere bladen. Hij fotografeerde vele beroemdheden waaronder Marlene Dietrich en Rita Hayworth. Eén van zijn bekendste werken is ‘The Mainbocher Corset’. Zo’n 250 foto’s worden onder de naam ‘Horst: Photographer of Style’ getoond in het NRW-Forum Düsseldorf van 12 februari tot en met 24 mei 2016.
Model Muriel Maxwell in white sunglasses putting on lipstick, wearing red-white-and-blue turban, andv holding a red-and-white striped bag

Landschapskunstenaar, schilder, beeldhouwer. K21 Ständehaus organiseert een retrospectief van de Italiaanse schilder Alberto Burri van 5 maart – 3 juli 2016. Hij maakte abstracte schilderijen waarvoor hij aardse materialen als jute, staal, teer en plastic gebruikte. Alberto Burri: The Trauma of Painting

 

ZIE OOK: Ontdek het fotoweekend in Düsseldorf

 

Jean Tinguely. Super Meta Maxi

Een overzicht van het werk van de Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely is te zien in het museum Kunstpalast van 23 april tot 14 augustus. Tinguely was een exponent van de kinetische kunst en maakte bewegende sculpturen van ijzer en afvalmateriaal.

 

 

Cloud and Crystal – Jackson Pollock meets Bruce Nauman

Conceptuele kunst is de leidraad van de tentoonstelling ‘Cloud and Crystal – Jackson Pollack meets Bruce Nauman’ die het museum Kunstpalast organiseert van 24 september 2016 tot 8 januari 2017. Meer dan 200 werken van onder meer Carl Andre, Sol LeWitt, Jackson Pollock en Andy Warhol worden tentoongesteld.

Henkel – The Art Collection

Het Henkelconcern – bekend van merken als Persil en Schwarzkopf – heeft haar hoofdkantoor in Düsseldorf. Tot de Henkel dynastie behoort Gabriele Henkel die getrouwd was met Henkel topman Konrad Henkel. Haar belangstelling voor kunst en cultuur resulteerde in een indrukwekkende Henkel collectie waarvan nu voor het eerst een gedeelte aan het publiek getoond gaat worden in Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen van 9 april tot 14 augustus.

 

 

Lucas Cranach the Elder

Hij was een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Duitse schilderkunst in de 16e eeuw en met 1500 werken een zeer productieve schilder. Werkte onder meer in Wenen en Wittenberg en kon onder meer Maarten Luther tot zijn vrienden rekenen. Deze tentoonstelling vindt plaats in het Maarten Luther themajaar 2017 van 8 april tot 30 juli in het museum Kunstpalast.

Otto Dix

De Duitse schilder en graficus Otto Dix doorliep tussen de jaren 1910 en 1933 vele kunststromingen waaronder het kubisme, expressionisme, dadaïsme en realisme maar is vooral bekend geworden door de Duitse stroming nieuwe zakelijkheid. Zo’n 120 schilderijen, aquarellen en grafische werken worden tentoongesteld in de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen van 11 februari tot 14 mei 2017.

Comments are closed.