Lekker rustig en betaalbaar wintersporten? Kies voor Beieren!

Schnallen dicht en knallen! Op acht uur autorijden maak je al verse sporen in de Beierse poedersneeuw. Met skipistes voor alle niveaus, goed geprepareerde langlaufloipes, wandelroutes door de bergen en snelle rodelbanen behoren de Beierse skigebieden ijskoud tot de meest gevarieerde van Duitsland. Tel daar de kleinschalige hotels en gezellige Stubes zónder hossende après-skiërs bij op en je loopt geheid warm voor Beieren. Nu maar hopen dat Frau Holle flink met haar kussens blijft schudden…

Winter in Beieren

Winter in Beieren

Glijden op z’n Beiers

Winters Beieren heeft al veel topsporters voortgebracht. Zoals langlaufkampioen Alfons Dorner. In de winter laat hij tijdens langlauftochten de mooiste plekken van Beieren zien en geeft hij tips hoe geniaal te glijden op z’n Beiers. Ontmoet deze crack in het skimuseum van Reit im Winkl waar hij iedere dinsdagmiddag is te vinden.

 

ZIE OOK: Special: Beieren

 

Hela, hola, heilstollen

Een flink dosis bergdorpromantiek wacht je in het Berchtesgadener Land. Zes kleinschalige skigebieden rondom de iconische Watzmann bieden behalve stevige winterkost voor alpineskiërs ook de nodige offpiste-uitdagingen én winterpret voor het hele gezin. Na een dag zwoegen in de sneeuw vormen Heilstollen het Beierse antwoord op wellness: ontspannen in zilte bergbronnen.

 

 

Langlaufen met knödel

In Chiemgau maak je verse 1 op 1 sporen in skatingstijl. Meer dan 400 km strak geprepareerde loipes voeren langs pieken, dalen en besneeuwde bergdorpen. Waar Knödel en Bratwurst in knusse berghutten op het menu staan en de zes kilometer lange panoramische sneeuwwandelroute over de Hemmersuppenalm slingert. Voor gezinnen met kroost op ski’s is er de Winklmoosalm-Steinplatte.

 

 

Sneeuwpret off the beaten track

Vriendelijke Beienaren en charmante bergdorpen, zoals Mittenwald, Krün en Wallgau maken de Alpenwelt Karwendel tot een origineel wintersportgebied off the beaten track. Dankzij kilometers lange gratis langlaufloipes en winterwandelingen door het zonnige dal van de Isar zit het met de winterpret gegarandeerd goed. Kinderen gaan naar Bruno’s skipark, voor de eerste schreden op het wintertapijt.

Leer fijne carve- en skikneepjes

In het Hörnerdörfer-skigebied staat kindvriendelijkheid voorop. In de vijf dorpjes kunnen kleine sneeuwkampioenen al met 3 jaar de oefenpistes op om de beste ski- en carvekneepjes te leren. Cracks gaan natuurlijk voor de Worldcupafdaling in Ofterschwang, terwijl romantici kunnen zwijmelen tijdens een sneeuwschoentocht bij het licht van de volle maan.

Comments are closed.