Special: Beieren

Special: Beieren

In het zuidoosten van Duitsland vind je Beieren. Deze vrijstaat is de grootste deelstaat van Duitsland. Een weekendje weg naar Beieren biedt je een afwisselende vakantie. In de vele dorpjes en steden kun je van alles zien en beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan München, Neurenberg of Augsburg. Of maak een wandeltocht langs de Donau en geniet van het schitterende uitzicht. ‘s Avonds geniet je van een lokaal gebrouwen biertje. Kom helemaal tot rust in Beieren!

Ochtend in Beieren

Een vakantie in Beieren is zowel in de winter als in de zomer een verademing. Het voor- en najaar in Beieren zijn meestal zacht. Wanneer je aankomt in München, ga je eerst op zoek naar een koffietentje om wakker te worden met een kopje koffie en een kaiserbroodje.

Ontbijt

Ontbijten in München doe je bij Aran. Hier wordt het brood in een hout gestookte oven gebakken. Kies je favoriete ontbijt uit een van de 10 soorten versgebakken brood. Aran is elke dag geopend vanaf 09.00 ‘s ochtends, op zondag is Aran gesloten.
Voor een bijzonder ontbijt ga je naar Tushita Teehaus. Hier wordt alles veganistisch bereid. Geniet van een heerlijk relaxend kopje thee in dit knusse theehuis.

Koffie

Wil je koffiedrinken? Ga naar Bar Comercial. Bij deze espressobar geniet je van allerlei soorten koffie, expresso en cappuccino en komen zakenmensen, locals en toeristen bij elkaar. Chocoladefan? Probeer dan maar eens de verleiding te weerstaan bij Gotterspeise chocolaterie & cafe. Bij deze chocolaterie komen de heerlijkste chocoladegeuren je vanaf buiten al tegemoet. Koop een souvenir voor thuis of laat je in de winkel al verrassen door een van de heerlijke lekkernijen.

Bezienswaardigheid

Tijdens een bezoek aan München is een bezoek aan de Englischer Garten een leuke bezienswaardigheid. Dit park is het grootste openbare park in Duitsland. Ga je deze winter naar Beieren? Dan is een bezoek aan een Kerstmarkt in Neurenberg een leuk uitstapje. Deze markten zijn van 30 november tot en met 24 december 2012. Proef de kerstsfeer ten top op deze authentieke Duitse markten. In de zomer kun je hier heerlijk picknicken en laten surfers hun kunsten laten zien op de Eisbach. Ben je een echte zonaanbidder? Op het Schönfeldwiese kun je naakt zonnen!

De Englisher Garten in München, foto: Constanze Groebmair

Middag in Beieren

Een manier om Beieren goed te leren kennen is via een rondleiding. Loop in München langs de VVV Munchen en kies uit een van de vele rondleidingen. Vergeet vooral niet om langs te wandelen is de Frauenkirche. Deze kerk is de grootste kerk in München en biedt plaats aan 20.000 bezoekers. Een rondleiding door de kerk behoort ook tot de mogelijkheden.

Lunch

Ga lunchen bij Suppenküche. Dit lunchtentje is te vinden bij bij Viktualienmarkt en biedt keuze uit veel verschillende soepen. Deze lunchroom is een uitstekende plek om even op te warmen tijdens een koude winterdag. Bij Wir Machen Cupcakes kunnen zoetekauwen terecht. Probeer een van de lekkernijen onder het genot van een kopje thee. Je vindt ze in het centrum van München. Tip: Zin in een snelle lunch? Koop dan een Pretzel. Dit typisch Duitse broodje kun je op elke hoek van de straat kopen.

Verse cupcakes bij Wir machen Cupcakes

Bezienswaardigheid

Een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen in München is het Hofbräuhaus München. Zoals de naam als zegt, deze brouwerij leverde in oude tijden bier aan het hof. Het is een van de oudste brouwerijen in München en is opgericht door de Hertog van Bavaria. www.hofbraeuhaus.de Een aandenken aan de Olympische Spelen die in 1972 in München werden gehouden, is het Olympiapark. Het park wordt tegenwoordig gebruikt voor sociale, culturele en religieuze evenementen. Bekijk de tentoonstellingen van verschillende artiesten, duik in het Olympische bad of schaats en ski in het winterseizoen.

Geniet van een lokaal gebrouwen biertje

Avond in Beieren

Mediterraans, Italiaans of juist de typische Beierse keuken? In Beieren is er voor ieder wat wils te vinden tijdens een avondje uit. Ga uit eten in een van de vele restaurants in München of Neurenberg en feest tot diep in de nacht. In Beieren kun je heerlijk dineren, ondanks het Brätwurst imago heeft dit gebied veel gastronomisch genot.

Diner

Bij het chique restaurant Tantris kies je een van de verschillende eetruimtes uit om in te dineren. Geniet van culinaire hoogstandjes. Wist je dat dit restaurant in de top 100 van beste restaurants ter wereld staat? Kies een van de bestaande menu’s of stel er zelf een samen. Cocoon serveert haar eten op een prachtige manier. Bestel kleine gerechtjes en Grappig: Bij Bratwurstherzl kun je een braadworst eten in de vorm van een hartje. Hier kun je ook terecht voor andere typisch Duitse gerechten.

Geniet van een Bratwurst

Bezoek de VVV Beieren voor meer restauranttips in Beieren.

Bezienswaardigheid

Ga na het diner naar het Haus der Kunst in München. In dit museum dat ‘s avonds geopend is, leer je alles over de geschiedenis van de moderne kunst. Het museum heeft bijzondere tijdelijke tentoonstellingen, waardoor is elk bezoek verrassend. Blijf ‘s avonds even hangen als je alles gezien hebt, in dit museum is de bekendste nachtclub van München te vinden, club P1. Het museum is elke dag van de week geopend.

Hotel

Voor een luxe overnachting logeer je in vijfsterrenhotel Köningshof. Het hotel ligt in hartje München, direct aan de Karlsplatz. In dit hotel kun je ook heerlijk eten in het restaurant. Kijk voor ervaringen van anderen op Tripadvisor. Rondom het Centraal Station van Munchen vind je veel hotels met uitstekende service.

Vervoer naar Beieren

Een reis naar Beieren maak je gemakkelijk per vliegtuig. KLM vliegt dagelijks naar München. Ook luchtvaartmaatschappij Lufthansa vliegt vanaf Schiphol naar München. Reis je liever met de trein? Ook dit kan, met NS Hispeed reis je comfortabel naar Beieren. Een treinrit vanuit Amsterdam naar München duurt ongeveer 8 uur. Een autorit naar München duurt vanuit Utrecht ongeveer 8 uur. De afstand tussen Utrecht en München is 791 kilometer.

Comments are closed.