Ontdek op Valentijnsdag het Hart van de Wereld

Op Valentijnsdag wordt in alle hoeken van de wereld de liefde gevierd. Eigenlijk zouden we dit iedere dag moeten doen. Vooral in deze tijden, waar angst regeert, is het belangrijk om vol vertrouwen naar ons hart te luisteren. Dit is tegenwoordig met alle lawaai en afleiding erg lastig. Daarom deze boodschap.
weg-berg-gotthard

Onze wereld heeft ook een hart! Waar precies? Te midden van beschermende bergen vol met unieke reusachtige kristallen. Opvallend door de geografische, geologische, historische en culturele verbindingen. Hier worden de wolken en het weer gescheiden in twee fronten en vanuit Europa’s waterslot stromen grote rivieren in alle vier windrichtingen richting de zee. De Gotthardregio, van Luzern tot Lugano en van Chur tot Brig, vormt het centrum van Zwitserland, het midden van Europa en het hart van de wereld.

 

ZIE OOK: 8 Winterse redenen om verliefd te zijn op Zwitserland

 

De Gotthard werd vroeger gezien als de hoogste berg van Europa, totdat de meettechniek zijn intrededeed. Het wordt nog steeds gezien als het centrum. Voor Goethe was het zelfs een “koninklijk gebergte”. Voor de Duitse dichter Wilhelm Heinse is het “het begin en het eind van de wereld”. Met uitingen van zulke wijze mannen moet er toch iets van waarheid achter steken, dat dit een bijzonder gebied is. Ook vele beeldende kunstenaars zoals William Turner vonden hier hun bron van inspiratie. De mystiek rondom de Gotthard is niet concreet, met het hoofd niet te vatten, maar met het hart te voelen.

“Het is liefde, wat de wereld in het midden bij elkaar houdt” zei Goethe eens. “We zouden naar hem moeten luisteren.”

 

 

Om te kunnen luisteren naar de stilte van het hart, is er een vereniging in het leven geroepen. Gotthard-Connects verenigt de Gotthardregio, onafhankelijk van politieke en toeristische structuren. De vereniging ontwikkeld duurzame projecten zodat we de regio in Zwitserland kunnen waarnemen als een eenheid. Het hart van de wereld verdient onze aandacht en een centrale plek op de wereldkaart. Tenslotte zijn we allemaal wereldburgers!

Gotthard verbindt in het Hart van de Wereld.

Comments are closed.