8 Winterse redenen om verliefd te zijn op Zwitserland

De liefde staat centraal in de nieuwe campagne van Zwitserland Toerisme. Met de hashtag #inLOVEwithSWITZERLAND roept het verkeersbureau liefhebbers op om op social media-kanalen hun eigen liefdesverhaal, ervaringen en tips in Zwitserland te delen, in de vorm van foto’s, video’s en/of verhalen.
inlovewithswitzerland

Nieuw platform

Om deze bijdragen overzichtelijk te kunnen weergeven, heeft Zwitserland Toerisme een nieuw social media-platform in het leven geroepen: www.inlovewithswitzerland.com. Op een digitale kaart van Zwitserland verschijnen de op Twitter, Facebook of Instagram geplaatste berichten, die voorzien zijn van de hashtag. Zodoende kunnen vakantiegangers uit de hele wereld elkaar inspireren voor een volgend bezoek aan Zwitserland. Het platform vormt daarmee dus een inspiratiebron voor én door gasten.

 

ZIE OOK:

 

Het mooiste liefdesverhaal beloont Zwitserland Toerisme met een heerlijk weekend voor twee personen in de bestemming van het betreffende verhaal, inclusief vlucht met SWISS en transfer met trein, bus en/of boot. Zwitserlandliefhebbers zonder profiel op social media kunnen via deze website deelnemen. Op die pagina worden overigens ook alle Nederlandstalige liefdesverhalen getoond.

Wij geven alvast een voorzet en hebben 8 redenen op een rij gezet waarom wij verliefd zijn op de Zwitserse winter. Maar niets is persoonlijker dan de liefde, dus aanvullingen zijn meer dan welkom. Met de hashtag #inLOVEwithSWITZERLAND natuurlijk!

1. Romantische chaletdorpen

De rust die de adembenemende Zwitserse bergwereld uitstraalt, vertaalt zich ook in de accommodaties. Geen artificiële skidorpen, geen hoogbouw maar idyllische dorpjes met kleine hotelletjes die passen in de omgeving. Voorbeelden van romantische Zwitserse bergdorpen zijn Bergün, Champéry, Elm, Grimentz, Lenk, Mürren en Scuol.

2. Gezonde berglucht

Zwitserland geldt als één van de schoonste landen ter wereld en de frisse, zuivere berglucht heeft daar alles mee te maken. Extra schoon is de lucht in plaatsen waar je niet met de auto kunt komen. Zwitserland telt 9 autovrije vakantiebestemmingen: Zermatt, Saas-Fee, Bettmeralp, Riederalp, Wengen, Mürren, Rigi, Stoos en Braunwald.

 

 

3. Overweldigende panoramareizen

In Zwitserland is het een genot om te reizen met de trein. Je reist comfortabel naar de verste uithoeken van het land en krijgt het betoverende panorama van de Zwitserse bergwereld er gratis bij. Een hoogtepunt is een winterse rit met één van de panoramatreinen. De Glacier Express van St. Moritz naar Zermatt is een bekend voorbeeld: ogen kom je tekort tijdens deze acht uur durende rit door het spectaculaire landschap.

4. Sneeuwzekerheid

48 vierduizenders, 29 skigebieden tot een hoogte van 2800 meter of meer en 11 wintersportplaatsen op minimaal 1800 meter hoogte: dankzij de hoge ligging van zijn skigebieden staat Zwitserland bekend als het sneeuwzekerste Alpenland. Ook in een relatief sneeuwarme winter ligt er in Zwitserland doorgaans voldoende op de pistes om onbezorgd plezier te hebben op de lange latten. Een goed voorbeeld vormt het skigebied van Saas-Fee, dat tot 3600 meter reikt.
sneeuw-zwitserland

5. Romantische skihutten

Je ziet ‘m in de verte al liggen en wilt er zo snel mogelijk naartoe skiën: een echte skihut. Verwacht hier geen strak design, maar wel een gezellige, persoonlijke sfeer en heerlijk eten. Hotel-Restaurant Oeschinensee bij Kandersteg, uit 1892, is een goed voorbeeld. Al vijf generaties lang zwaait de familie Wandfluh hier de scepter. De familie heeft ook een biologische boerderij, waar veel van de huisgemaakte specialiteiten vandaan komen.

6. Zwitserse kwaliteit

In Zwitserland wordt Kwaliteit met hoofdletter K geschreven. Zwitsers gaan er prat op het beste van zichzelf te geven en zijn erg trots op hun ‘Swiss Made’ producten, met veel passie ontworpen. ZAI is een merk van handgemaakte design ski’s dat in 2003 werd opgericht door de Zwitser Simon Jacomet. In zijn atelier in Disentis kun je je eigen design ski’s ontwerpen en uittesten.

7. Droompistes

Zwitserland biedt grenzeloos skiplezier; pistes zijn er in alle soorten en maten. Lang, kort, breed, smal, blauw, rood of zwart: er is voor elk wat wils. Sommige afdalingen zijn echter legendarisch, zoals de Lauberhornafdaling in Wengen, de Piste de l’Ours in Veysonnaz en de Parsennafdaling in Davos Klosters.

Ontdek de reddingshonden in Wengen

Ontdek de reddingshonden in Wengen

8. Kaas en chocolade

Liefde gaat door de maag. Met dat gezegde in hun achterhoofd weten de Zwitsers hun gasten ook te verleiden. Na een actieve dag op de pistes is er niets beters dan een typisch Zwitsers gerecht met gesmolten kaas, zoals raclette, kaasfondue of croute au fromage. Het is wel altijd de kunst om wat ruimte over te laten voor een andere nationale delicatesse: Zwitserse chocolade. Op MySwitzerland.com staat een overzicht van nationale en regionale specialiteiten uit Zwitserland.

Comments are closed.