Met je smartphone op vakantie en bereikbaar blijven

Ben jij ook in het bezit van een smartphone of een tablet? Dan neem je deze vast ook mee op vakantie! Je wilt natuurlijk wel bereikbaar blijven. Zo nu en dan een leuke foto van het strand en een cocktail op Facebook zetten. En een WhatsAppje naar het thuisfront om te laten weten dat alles in orde is. Of toch nog even je e-mail ophalen. We kunnen in ieder geval niet meer zonder
vakantie-gezin-smartphone

Hoewel het allemaal erg mooi klinkt, zijn er ook een aantal gevaren waardoor je extra goed op je hoede moet zijn als je je smartphone meeneemt op vakantie. Lees de volgende tips dan ook goed door!

Houd de kosten binnen de perken

Gebruik je internet op je eigen 3G of 4G netwerk in het buitenland? Let dan goed op. Want dit is stukken duurder dan in Nederland! Als je gebruik blijft maken van je smartphone zoals je dat in eigen land doet, kun je eenmaal thuis een hoge telefoonrekening verwachten. Zorg er dus voor dat je alle apps, games, kaarten et cetera gedownload hebt. En maak zo min mogelijk gebruik van het 3G of 4G netwerk.

 

ZIE OOK: Open je kamer met je smartphone in Aloft hotel

 

Voor iedereen die graag op de hoogte wil blijven van alle nieuwtjes, zijn e-mail vaak wil ophalen en Facebook berichten wil bekijken, biedt WiFi uitkomst. Vraag daarom na bij de accommodatie waar je op vakantie gaat, of het mogelijk is om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk. Het is niet altijdgratis, soms moet je een (kleine) vergoeding betalen. Maar dit is altijd nog goedkoper dan gebruikmaken van internet via jouw eigen 3G of 4G verbinding.

Neem je smartphone ook vooral mee als je een stad of dorpje gaat bezoeken. De meeste cafés en restaurants bieden (gratis) WiFi aan.

 

 

Zet mobiele gegevens uit

Op het moment dat je Nederland verlaat, doe je er slim aan om de mobiele gegevens/dataroaming uit te zetten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om je eigen 3G of 4G netwerk te gebruiken. Alle apps en games die internet nodig hebben, zullen dan niet meer werken. Door mobiele gegevens/dataroaming uit te schakelen, behoed je jezelf voor een hoge rekening.

Diefstal

Sommige telefoons zijn wat meer diefstalgevoelig dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan een iPhone of aan de nieuwste Samsung. Benieuwd welke smartphone het beste bij jouw gebruik en levensstijl past? Bij UnitedConsumers kun je eenvoudig en snel smartphone vergelijken. Welke smartphone je ook hebt, het is altijd vervelend als je telefoon gestolen wordt. Houdt hem daarom altijd in het zicht en gebruik een beveiligingsapp zodat je jouw telefoon kunt traceren. Vergeet ook niet het nummer van jouw provider mee te nemen zodat je je smartphone kunt blokkeren als deze gestolen is.

Comments are closed.