Landal wil eind 2016 Green Key-certificaat op alle 76 parken

Tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key certificaten op de Apenheul in Apeldoorn, hebben 34 Nederlandse parken van Landal GreenParks een certificaat uitgereikt gekregen. Landal Vlieduyn was al voor de opening in augustus 2015 gecertificeerd en Landal Orveltermarke behaalde het certificaat en werd bovendien in september bekroond met de Green Team Award. In totaal zijn nu 40 parken Green Key gecertificeerd. Afgelopen jaar behaalden 22 parken een Green Key certificaat, 18 in Nederland en 4 in Duitsland. Landal heeft zich ten doel gesteld eind 2016 alle 76 parken gecertificeerd te hebben.

Uitreiking Green Keys 2016

Uitreiking Green Keys 2016

Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen de ondernemers die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat uit handen van de Stichting KMVK.

 

ZIE OOK: Bijzondere vakanties bij Landal GreenParks

 

Wij maken ons sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving. Het thema op de nationale uitreiking van Green Key was dit jaar circulaire economie. Een thema wat steeds meer vorm krijgt binnen Landal, zowel op het gebied van inkoop als inspanningen op het gebied van afvalverwerking.

aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. Het bedrijf is op alle fronten bezig om in 2020 een 30% lagere CO2 voetafdruk te hebben en wil in 2030 compleet klimaatneutraal opereren. Zo worden duurzame en energieneutrale woningen gebouwd en sinds afgelopen januari maken de meeste parken en onze kantoren in Nederland gebruik van de windenergie van Greenchoice.

 

 

Ook de buitenlandse parken van Landal GreenParks worden gecertificeerd. Zo is Landal Bad Kleinkirchheim het eerste Oostenrijkse bungalowpark dat gecertificeerd is, wordt in maart Landal Marina Lipno als eerste Tsjechische bungalowpark gecertificeerd en in april Landal Mooi Zutendaal in België. Drie markten waarin Landal launching partner is voor Green Key binnen recreatieparken. Het nieuwe Landal Beach Villa’s Hoek van Holland, streeft er naar om nog voor de opening een Green Key certificaat bezitten. Dat geldt ook voor Landal De Reeuwijkse Plassen dat dit najaar de deuren opent.

Comments are closed.