Nederlandse vrouw meeste invloed op wintersportbestemming

Bij de keuze van een wintersportvakantie heeft de Nederlandse vrouw het hoogste woord. Ongeveer 42% van de vrouwen doet het meeste voorwerk. Dit blijkt uit onderzoek van Belvilla. Een derde van de Nederlanders zoekt samen de wintersportvakantie uit.

Vrouw meeste invloed op wintersport

Vrouw meeste invloed op wintersport

Het is opvallend dat mannen veel vaker aangeven samen vooraf alles voor de wintersport te regelen, terwijl vrouwen juist aangeven dat ze dit voornamelijk alleen doen. Er is dus duidelijk een verschil in beleving tussen mannen en vrouwen over wie de voorbereiding voor de wintersport doet.

 

ZIE OOK: Op naar de wintersport

 

Man de baas achter het stuur

Hoewel de vrouw tijdens de voorbereiding de broek aan heeft, heeft de man het voor het zeggen als de wintersport echt begint. Over het algemeen rijden de mannen (58,4%) naar het wintersportgebied als er met de auto gereisd wordt. Slechts 1,5% van de vrouwen neemt de volledige reis voor haar rekening. De rest van de Nederlandse koppels zit om en om op de bestuurdersplek.

 

 

Wintersport: van jong tot oud

Wintersport wordt er bij de Nederlanders met de paplepel ingegoten. Ongeveer één derde neemt de kinderen al mee als ze jonger zijn dan 3 jaar. Meer dan de helft neemt hun kroost mee vanaf dat ze 4 jaar oud zijn. Wintersport is daarmee echt een familievakantie. De meeste wintersporters gaan met het eigen gezin (37,5%), met drie generaties (26,1%) of met meerdere bevriende gezinnen (21,8%). Het is dan ook niet verwonderlijk dat ouders verwachten dat hun kinderen ook na hun 18e nog mee willen (83,9%).

 

 

WiFi belangrijk bij keuze vakantiehuis

Naast een actieve vakantie, is ook het verblijf ook belang. Bij de keuze van een wintersporthuis vinden de wintersporters een goede prijs/kwaliteitverhouding het belangrijkst (95,6%). Daarnaast vinden zij het van belang dat er WiFi aanwezig is. Opvallend is dat de wintersporters internet zelfs belangrijker vinden dan een goede ligging van het vakantiehuis.

Comments are closed.