Op naar de wintersport

De wintersportvakantie staat weer voor de deur. En dat betekent in veel gevallen met de auto op pad. Wordt het dit jaar Oostenrijk? Zwitserland? Of toch die ene gletsjer in Italië. Naar welk skigebied je ook gaat, ga goed voorbereid op reis.

Op naar de wintersport

Op naar de wintersport

De voorbereiding

Groene kaart: neem deze altijd mee, dit is het bewijs dat je auto verzekerd is. Op deze kaart staan ook handige nummers die je kunt bellen in geval van nood.
Essentiële spullen: neem de volgende dingen mee. Het kan namelijk even duren voordat de hulpdiensten arriveren: zaklamp, veiligheidsvesten, gevarendriehoek, dekentjes en EHBO koffer.
Check de auto: controleer de auto op olie, koelvloeistof, bandenspanning en verlichting.

 

ZIE OOK: Je reis- of zorgverzekering op vakantie

 

Tanken in het buitenland

Alles in orde? Goede reis! Onderweg moet er natuurlijk ook getankt worden. Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar Nederland staat op nummer 1 als het gaat om ‘duurste brandstofland van Europa’. Dat de prijzen hier zo hoog zijn komt door de hoge BTW en accijns. Reden te meer om in het buitenland te tanken.

Maar waar kun je nu voordelig tanken? Een aantal landen die je passeert op weg naar de wintersport en waar je goedkoop kunt tanken: Belgie, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Met andere woorden: je bent in ieder ander land dan Nederland goedkoper uit als je de tank volgooit.

 

 

Zuinig rijden

En door de volgende tips mee te nemen op reis, rijdt je zuiniger en hoef je minder snel te tanken.

  • Anticipeer
  • Trek langzaam op bij het stoplicht
  • Houd voldoende afstand en rem niet continu.
  • Schakel sneller door: rijd 50 in z’n 4 en 80 in z’n 5
  • Staat het stoplicht op rood, rijd dan langzaam uit in de versnelling,
  • Moet je stoppen voor een brug of spoorwegovergang? Schakel de motor uit.

Bron: UnitedConsumers

Comments are closed.