Black History maand in New York City

NYC & Company, moedigt iedereen aan om in februari een bezoek te brengen aan de stad om de African-American geschiedenis te eren. Tijdens de Black History Month organiseren de 5 wijken van de stad allerlei evenementen ter herdenking van belangrijke momenten, bewegingen en figuren uit de African-American geschiedenis. apollo-theater

Van informatieve discussies en museumtours tot live entertainment en interactieve activiteiten, Black History Month maakt New York nog specialer deze maand!

“New York City is al voor lange tijd een centrum van diversiteit en integratie, waarbij mensen uit alle sociale hoeken worden omarmd. Het is de geboorteplaats van vele baanbrekende historische bewegingen in de African-American geschiedenis en de stad is positief gevormd door deze mensen en hun cultuur”

aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. New York City heeft een belangrijke band met de African-American geschiedenis en cultuur. Het is de stad waar de Harlam Renaissance culturele normen uitdaagde, waar Jackie Robinson de kleur barrière bij honkbal doorbrak en waar Shirley Chisholm de eerste African-American vrouw was die werd verkozen tot het Congres.

 

ZIE OOK: Recordaantal van 58,3 miljoen bezoekers in New York City

 

Interessante evenementen

Tijdens de Black History Month vinden er verschillende evenementen plaats in de vijf wijken van de stad. In de Bronx organiseert het Longwood Arts Project op de campus van het Hostos Community College een Africa tentoonstelling met kunst dat hedendaagse Afrikaanse culturen in New York City viert. In het Brooklyn Historical Society vindt een tentoonstelling over de antislavernij beweging in Brooklyn plaats, Brooklyn Abolitionists. Het Apollo Theater in Manhattan organiseert allerlei artistieke evenementen, waaronder comedy avonden zoals de Apollo Comedy Club. Het Louis Armstrong House Museum in Queens eert de hele maand lang de iconische jazz muzikant met de nieuwe Hotter Than That tentoonstelling. Daarbij is een bezoekje aan het Sandy Ground Historical Society Library Museum ook de moeite waard aangezien Sandy Ground de oudst bewoonde vrije zwarte nederzetting van de Verenigde Staten is. Het museum bevat foto’s en kunst over de geschiedenis van Sandy Ground.

 

 

Tours door de stad

Naast alle evenementen tijdens Black History Month biedt New York City ook het hele jaar door speciale tours aan langs highlights van de African-American cultuur. Harlem Heritage Tours biedt tours aan door Harlem, waarbij je alles leert over de geschiedenis van de jazz, hip-hop en gospel muziek. Ook ga je dineren met heerlijk ‘soul food’ en kom je langs alle gave winkels in Harlem. Voor de echte hip-hop liefhebbers biedt Hush Tours een vier uur durende tour aan door Harlem en de Bronx, de twee plaatsen die bekend staan om de ontwikkeling van de hip-hop scene en de rijke cultuur. De tour gaat langs allerlei highlights zoals het Yankee Stadium, Harlem World, de Graffiti Wall of Fame en het Apollo Theater.

Comments are closed.