MOTI ontvangt €350.000,- van landelijke fondsen

MOTI, Museum of the Image in Breda heeft in de eerste vijf weken van 2016 al €350.000,- aan financiële middelen ontvangen. Het geldbedrag wordt ingezet ter bevordering van de museale collectie van MOTI en onder andere de ontwikkeling van de nieuwe tentoonstellingen Nieuwe Lusten en Van Gogh Mini’s.

MOTI in Breda

MOTI in Breda

Mieke Gerritzen (directeur van MOTI): “Wij zijn enorm blij met de honorering van de BankGiro Loterij, het Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Het biedt ons de mogelijkheid de MOTI-collectie verder uit te breiden met nieuwe objecten, die de permanente tentoonstelling over de ontwikkeling van beeldcultuur versterken. Daarnaast kunnen we het bedrag goed gebruiken voor de nieuwe tentoonstellingen die in april van start gaan onder het mom: Wij vieren de Iconen. MOTI presenteert op zeer verassende wijze de iconen Vincent van Gogh en Jheronimus Bosch. De kunstenaars Floris Kaayk, Eelco Brand, Broersen & Lukács en het collectief Studio Smack bewerken het beroemde schilderij Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch. Met bewegend beeld is het schilderij vanaf 2 april onder de titel Nieuwe Lusten in MOTI te zien. Dan gaat eveneens de tentoonstelling Van Gogh Mini’s van start. Onder curatorschap van kunstenaar/schrijver Cornel Bierens hebben 100 hedendaagse kunstenaars een kijkdoos over van Gogh gemaakt. MOTI is bijzonder dankbaar dat de fondsen de rol van moderne mecenas op zich nemen.”

 

ZIE OOK: Breda opvallend als opkomende stedentrip

 

MOTI ontving dit jaar € 200.000,- van de BankGiro Loterij. Dat werd op woensdagavond 3 februari 2016 bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij, dat dit jaar plaatsvond in Het Tropenmuseum te Amsterdam. Tijdens het Goed Geld Gala maakt de BankGiro Loterij traditiegetrouw de hoogte bekend van het bedrag dat zij kan afdragen aan cultuur in Nederland. Dit jaar heeft de loterij een recordbedrag van ruim € 62,8 miljoen verdeeld over 69 culturele organisaties. Dankzij de goede doelen loterij schafte MOTI de afgelopen jaren al topstukken aan van ontwerpers en kunstenaars als Joep van Lieshout, Rafaël Rozendaal, Stefan Sagmeister, H.P. Berlage en Louis Kalff.

 

 

Daarnaast werd het museum €100.000,- toegekend door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De taak van het Stimuleringsfonds is om de rijke traditie die Nederland heeft in de toegepaste kunsten -zoals e-cultuur en gaming, productontwerp, grafisch ontwerp en mode, architectuur en stedenbouw – te continueren en te vernieuwen. MOTI zal het geldbedrag van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie inzetten ter ontwikkeling van het jaarprogramma voor 2016.

 

 

Tot slot ontving MOTI €50.000,- van het Mondriaan Fonds. Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Met het bedrag is MOTI in staat de aankomende tentoonstelling Nieuwe Lusten te realiseren.

Comments are closed.