Breda opvallend als opkomende stedentrip

Breda wordt steeds populairder, evenals Utrecht en Parijs. Dit blijkt uit analyse van HotelSpecials.nl van 2010 t/m 2012. Antwerpen blijft met stip de meest geliefde plaats voor een hotelovernachting. Duitse steden als Düsseldorf en Berlijn maken een comeback. Daarentegen is Maastricht steeds minder gewild om een stedentrip te houden.

Breda

Breda

Boost voor Breda

Utrecht, Parijs en Breda zijn steden die ten opzichte van 2010 het meest in populariteit zijn gestegen. Verrassend met 48% groei is nieuwkomer Breda, een van de middelgrote steden in eigen land met steeds meer aantrekkingskracht om een of meerdere nachten in een hotel te vertoeven. De ‘Nassaustad’ is vooral hot vanwege haar gastvrijheid en uitgaansleven.

Antwerpen blijft populairste stedentrip bestemming

Boekers van HotelSpecials.nl in 2012 kiezen steevast Antwerpen als favoriete bestemming voor een weekendje weg. Of het gaat om hartje zomer of de herfstvakantie, deze Belgische stad is elk seizoen in trek. De relatief korte reistijd en gezellige sfeer spelen hierbij een grote rol. Hoewel Nederlanders blijven terugkeren, daalt de groei in boekingen wel licht ten opzichte van 2011.

Berlijn en Düsseldorf op z’n retour

In Duitsland is Düsseldorf op z’n retour. Na een dip in 2009 vertoont deze bestemming tijdens de kerstmarkt in 2012 namelijk weer opvallende boekingspieken. Eveneens is Berlijn opnieuw in trek als een van de beste stedentrips van Europa. In vergelijking met 2011 is het boekingspercentage verhoogd met 15%. Duitse hotels worden met het cijfer 7,9 bovendien relatief hoog gewaardeerd.

Maastricht minder in trek

Een terugloop is vooral in Limburg opmerkelijk. Zo wordt een hotelovernachting in Maastricht jaarlijks minder vaak geboekt, overigens wel met uitzondering van de zomerperiode. Aannemelijk is dat in crisistijd de gemiddeld hogere kamerprijs dan in de rest van Nederland parten speelt.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Breda

 

Reviews lezen over Breda

Meer informatie over Breda vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Breda. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Breda

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.