Boek je vakantie naar dé valentijnssteden van 2016

Dit jaar kun je een heel weekend besteden aan valentijn, want Valentijnsdag valt op een zondag. Wat is er leuker dan er samen erop uit te gaan? Geef je valentijn een leuke stedentrip cadeau met de auto.
valentijnsdag-2016-auto-trip

Is je auto ongeschikt voor een romantische trip. Start dan snel met een auto verkoop, schaf een geschikte auto aan en met onze tips staat niets een geslaagde valentijnsreis nog in de weg!

Het Hoge Noorden

Rijd naar het hoge noorden en ontdek het moois dat de provincie Groningen te bieden heeft. In Eelderwolde waan je je in Scandinavië en kun je overnachten in een speciale romantische blokhut. Of rijdt naar Oldambt en overnacht op landgoed Westerlee. Overdag kun je vertier zoeken in de stad Groningen. Wil je het hart van je geliefde sneller laten kloppen? Beklim dan de Martinitoren. Dit is een populaire plek voor huwelijksaanzoeken. Een andere favoriete locatie om je geliefde ten huwelijk te vragen vind je in België: de Minnewaterbrug in Brugge. Deze brug is zo mooi gelegen dat het voor veel mensen heel uitnodigend is hier een aanzoek te doen. Geniet van deze bijzondere stad door een wandeling over de reitjes te maken en sluit het weekend af met een romantisch diner op Valentijnsdag in restaurant Saint Amour.

Niet alleen steden met een sfeervolle oude binnenstad zijn geschikt voor romantiek. Misschien past een industriestad als Tilburg of Rotterdam wel veel beter bij jullie stijl. In Tilburg kun je valentijn in Berlijn-stijl vieren in Spoorzone 013: een leuke hotspot waar veel wordt georganiseerd. Op Valentijnsdag kun je met je geliefde naar de Swan Market. Loop langs de kraampjes en kies een mooi valentijnscadeau uit het diverse aanbod van handgemaakte sieraden, kleding en betaalbare kunst.

Wil je even uit de drukte van de stad? Vanuit Tilburg is de natuur niet ver weg. Je wandelt in ongeveer een half uur vanuit het centrum van Tilburg over de wandelpromenade bij de Piushaven langs het water naar Landschapspark Moerenburg. Voor een wandeling langs het water kun je ook naar Rotterdam. Loop langs de Maas en vindt aan de oevers van de Maas Hotel New York. Dit is het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn waarbij de inrichting volop nostalgie oproept. Een leuke locatie om te eten en te overnachten. Overdag is een bezoekje aan Blijdorp de moeite waard. Dit is overigens ook een trouwlocatie. Zie jij het al voor je dat je elkaar het ja-woord geeft met haaien als getuige? Een dag als Valentijnsdag is perfect om een kijkje te nemen of dit een idee voor jullie dag kan zijn.

Wil je meer inspiratie? Wijkopenautos heeft 10 steden voor je op een rijtje gezet.

Comments are closed.