Deense Camping Møns Klint oogst internationale lof

Camping Møns Klint, onderdeel van het Deense Møns Klint Resort in het oosten van het eiland Seeland en het eerste kampeerbedrijf in Scandinavië dat het concept Dark Sky heeft geïntroduceerd, is door de ADAC – de grootste automobielclub van Duitsland – in de categorie vrije tijd onderscheiden met de zeer eervolle Camping Award 2016. Het internationaal ontwikkelde concept is bedoeld om de nachtelijke hemel zoveel mogelijk te beschermen tegen onnodige uitstraling van licht. Het concept van een ‘donkere hemel’ wordt wereldwijd geprezen door mensen die ‘s nachts optimaal willen genieten van de sterren.

Møns Klint

Møns Klint

Het kampeerterrein op Møns Klint, dichtbij de beroemde krijtrotsen van het Deense eiland in de Oostzee, heeft het concept vorig jaar succesvol ingevoerd en zowel een Dark Sky Area als een Dark Sky Lounge ingericht. De gasten hebben zeer positief gereageerd op de realisatie ervan. Vorig jaar werden al meteen enkele bijzondere activiteiten georganiseerd met een donkere hemel als uitgangspunt.

 

ZIE OOK: Jubilea en bijzondere nieuwtjes Denemarken 2016

 

Zo werden er Dark Sky-tochten voor mountainbikers geïntroduceerd, kwamen er viswedstrijden voor liefhebbers van een donkere hemel en konden gezinnen mee op speciale Dark Sky-uitstapjes. De slogan die daarbij werd gehanteerd was ‘Word geïnspireerd door het donker’. Manager Ole Eskling van Møns Klint Resort, zegt “heel trots” te zijn dat deze Deense camping de prestigieuze ADAC-onderscheiding heeft gekregen.

 

 

De eilanden Møn, Nyord en Bogø (de laatste twee liggen resp. ten noorden en ten zuidwesten van Møn) staan bekend als plekken waar in Denemarken de sterrenhemel het best te zien is. Daarom besloot de gemeente Vordingborg, waar de genoemde eilanden onder vallen, indertijd het certificaat Dark Sky Park aan te vragen. Het past ook in het streven het gebied bekend te maken als een stukje ‘wild Denemarken‘.

 

 

Comments are closed.