Beleef de tentoonstelling Held op Sokkel

De tentoonstelling Held op Sokkel in het Haags Historisch Museum wordt verlengd t/m 14 februari a.s. De tentoonstelling belicht een tiental helden van wie een standbeeld in Den Haag te vinden is, van Willem van Oranje tot Nelson Mandela en van Louis Couperus tot Aad Mansveld.
lijst-held-sokkel

Wat maakt iemand tot een held en in welke vorm vereren we onze helden? De tentoonstelling in Den Haag toont aan de hand van voorwerpen, schilderijen, filmmateriaal, foto’s en verhalen hoe de tien helden in de loop der tijd zijn verbeeld en vereerd.

 

ZIE OOK: MuseumJeugdUniversiteit van start bij drie Haagse musea

 

De tentoonstelling is georganiseerd in het kader van het 125-jarig jubileum van de Geschiedkundige Vereniging Die Haghe. Als Beschermvrouwe van deze vereniging opende H.K.H. Prinses Beatrix de tentoonstelling op 2 oktober 2015. Inmiddels bezochten tientallen mensen de expositie. De hoofdsponsor van de tentoonstelling is ‘de Facultatieve Groep’.

 

 

Comments are closed.