600.000 overnachtingen in Vlaanderen tijdens Krokusvakantie

Toerisme Vlaanderen verwacht dit jaar bijna 600.000 overnachtingen in Vlaanderen en Brussel tijdens de krokusvakantie. Het gaat om bijna 300 000 overnachtingen door binnenlandse bezoekers en nog eens zo veel voor rekening van buitenlandse bezoekers. Allemaal samen zullen ze tijdens de krokusvakantie bijna 80 miljoen euro besteden in Vlaanderen en Brussel.
toerisme-vlaanderen

toerisme-vlaanderen-banner

subtitel

Toerisme Vlaanderen maakt voor deze voorspelling gebruik van een zelf ontwikkeld wetenschappelijk berekeningsmodel, dat een inschatting mogelijk maakt van het aantal binnen- en buitenlandse bezoekers die hun krokusvakantie gedeeltelijk of volledig in Vlaanderen en Brussel zullen doorbrengen.

 

ZIE OOK: Op de fiets door Vlaanderen

 

Volgens onze cijfers zullen ze bijna 600.000 overnachtingen registreren aan de kust, in onze groene regio’s en in onze Vlaamse kunststeden (Antwerpen, Mechelen, Leuven, Gent en Brugge) en in Brussel. Dat is 2,3 procent meer dan in de krokusvakantie van 2015.

Nederlanders, Fransen en Britten

292 647 overnachtingen zijn voor rekening van landgenoten die er voor kiezen om hun krokusvakantie door te brengen in eigen land. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2015. 294.865 overnachtingen zijn voor rekening van buitenlandse bezoekers, een minieme daling met 0,3 procent in vergelijking met de krokusvakantie van 2015. Bijna 12 procent van de buitenlandse overnachtingen (71.586) zijn toe te schrijven aan bezoekers uit Nederland. Daarna volgen Frankrijk (56.111) en het Verenigd Koninkrijk (45.478).

 

 

Toerisme is natuurlijk ook economie en die 600.000 overnachtingen tijdens de krokusvakantie vertegenwoordigen een stevige omzet van bijna 80 miljoen euro. Bijna 34 miljoen euro komt van onze binnenlandse bezoekers, 46 miljoen euro is voor rekening van onze buitenlandse gasten. Toerisme Vlaanderen voert het hele jaar door actief campagne in het buitenland, om zo veel mogelijk buitenlandse bezoekers naar Vlaanderen en Brussel te halen. Ook buiten de traditionele vakantieperiodes is dat zeer belangrijk, want een garantie voor een betere seizoenspreiding in onze bestemming.

Comments are closed.