Valentijnstip: De meest romantische vakantiehuizen in Europa

Een verblijf in een privéwoning voor een korte trip is intussen voor veel Nederlanders een gewoonte geworden. Sommige van zulke woningen zijn zo uniek, dat je tijdens je verblijf eigenlijk nergens meer naartoe hoeft te gaan. Ben je nog op zoek naar een leuke Valentijnsverrassing voor jou en je geliefde? Probeer dan eens een romantisch 15e eeuws kasteel, een historische boerderij op het platteland of een dromerig herenhuis uit de 19e eeuw.
Vakantie huis in Italië

Op elke plek proef je de geschiedenis van het huis. Interhome heeft als grootste aanbieder van particuliere vakantiehuizen in Europa een top 5 samengesteld van de oudste en meest romantische vakantiehuizen.

Kasteel ‘La Rochetta’ uit de 15e eeuw in Piëmont, Italië

Deze burcht in het plaatsje Sandigliano in Italië vormt het perfecte decor voor vakantievierende Romeo & Julia’s. Het is onderverdeeld in verschillende appartementen. Het meubilair is geen honderden jaren oud, maar de handgeschilderde plafonds brengen je zeker in 15e eeuwse sferen. Richting verschillende balkons kun je serenades brengen. De appartementen zijn overigens geschikt voor 3 personen.
kasteel-italie

 

ZIE OOK: Valentijn in het hart van Italië

 

Villa Grützner vlakbij Fügen, Oostenrijk

Dit prachtige herenhuis in Oostenrijk is gebouwd in 1898. Het buitenverblijf zou zo van de Oostenrijkse keizerin Sisi geweest kunnen zijn. Het beschikt over maar liefst 10 kamers, waarvan 6 slaapkamers. Vier Valentijn met je vrienden! Tijdens de wintermaanden is er een infra rood sauna in het huis aanwezig en kun je buiten genieten van het winterse landschap. Voor wie toch graag in het water ligt, wordt er in de zomermaanden een zwembad opgesteld.
villa-oostenrijk

 

 

Vakantiehuis Domivecchi vlakbij Arezzo, Italië

Bovenop een heuvel ligt dit prachtige vakantiehuis met een authentieke Italiaanse inrichting. Zin om te kokkerellen? Neem je kookboek ‘Jamie’s Italië’ of een paar locals mee naar de knusse keuken en je kunt hier heel wat uren doorbrengen. Op het terras is een prachtig uitzicht over de weiden en velden van de omgeving. Het huis beschikt over 2 slaapkamers en is geschikt voor 5 personen.
vakantiehuis-italie

Vakantiehuis La Bouffardine in de Dordogne, Frankrijk

Dit landhuis in Frankrijk in de Franse wijnstreek is gebouwd in 1850 en enkele jaren geleden helemaal gerenoveerd. Het biedt plaats aan 8 personen en heeft een privé zwembad. In de keuken en in de slaapkamers kijk je naar prachtige ouden balkenplafonds. Je kan al wijn drinkend met je lief ook genieten van een enorme tuin van 4000m2.
frankrijk-huis

Historische woonboerderij “Onder de Eiken” in Diever, Drenthe

Blijf je liever dicht bij huis? Ook in Nederland zijn er veel historische vakantiehuizen beschikbaar, waaronder deze Drenthse woonboerderij uit 1839. Het huis biedt plaats aan maar liefst 10 personen. Op korte afstand vind je ook verschillende nationale parken voor een romantische wandeling of gewoon eens lekker ‘uit te waaien’.
woonboerderij-drenthe

Comments are closed.