Bezoek de tentoonstelling Uitgaan in de fifties en sixties

Dit voorjaar staat het Haags Historisch Museum in het teken van rock-‘n-roll, vetkuiven en Haagse beat, kortom: uitgaan in de fifties en sixties! De tentoonstelling nodigt bezoekers van harte uit om een nummer uit de jukebox te spelen, films te kijken vanuit een ouderwetse bioscoopstoel of zelfs een dansje te wagen. Foto’s, kleding en affiches geven daarbij een sfeerbeeld van deze legendarische periode in Den Haag.
tentoonstelling-uitgaan

Pophoofdstad

In de jaren vijftig en zestig groeide Den Haag uit tot dé pophoofdstad van Nederland. Ieder weekend waren er optredens van bandjes en kon er op talloze plekken gedanst worden. De tentoonstelling Uitgaan in de fifties en sixties neemt de bezoekers mee op een avondje uit in de jaren ‘50 en ‘60, vanaf het thuis opdoffen tot aan nachtelijke strandbezoekjes in Scheveningen.

 

ZIE OOK: Slapen óp het strand van Den Haag

 

Wat deden de Haagse jongeren van toen in hun vrije tijd? Naar welke popmuziek luisterden zij, hoe zagen hun feestjes eruit en wie waren hun idolen? Bekende Haagse bands passeren de revue, zoals Q65, waarvan hun authentieke Westend drumstel te zien zal zijn. Ook is er aandacht voor (destijds) populaire dansgelegenheden, rolschaatsbanen en bioscopen.

 

 

Voor het realiseren van deze tentoonstelling werkt het Haags Historisch Museum samen met Museum RockArt, waarvan een groot aantal objecten geleend wordt.

Bij de tentoonstelling worden diverse activiteiten georganiseerd. Op zaterdag 5 maart vindt de feestelijke openingsmiddag plaats met een optreden van de Haagse classic rock band The Clarks.

Comments are closed.