Concur en Booking.com slaan handen ineen

Leverancier van zakelijke travel & expense-oplossingen Concur en boekingssite Booking.com gaan een strategische samenwerking aan. Dankzij de samenwerking komen meer dan 800.000 accommodaties beschikbaar in Concur Travel.

Booking.com

Booking.com

Grote stap voorwaarts

De samenwerking betekent een grote stap voorwaarts voor iedereen die regelmatig zakelijke reizen boekt. Het hotelaanbod binnen zakelijke travel & expense-oplossingen is relatief beperkt, waardoor veel zakenreizigers hun reizen boeken via consumentenwebsites als Booking.com. Daarmee boeken werknemers buiten de officiële zakelijke kanalen om.

 

ZIE OOK: Booking.com verwelkomt 1 miljardste gast sinds lancering

 

Zakenreizen blijven daardoor veelal onzichtbaar voor het management tot de onkosten hiervoor worden ingediend. Dat brengt allerlei risico’s met zich mee. Zo willen werkgevers dat werknemers zo veilig mogelijk op reis gaan, zodat hen niets overkomt. Daar komt bij dat werkgevers zelfs aansprakelijk gesteld kunnen worden voor incidenten. Hierdoor is een goede informatieverstrekking voorafgaand aan zakelijke reizen essentieel. De samenwerking maakt dat nu mogelijk. Daarnaast is het handmatig declareren van de kosten verleden tijd. Alle boekingen en kostenverwerkingen kunnen nu automatisch via Concur Travel plaatsvinden.

 

 

De samenwerking speelt in op het huidige verwachtingspatroon van gebruikers. Zakelijke reizigers hebben hoge verwachtingen van boekingsdiensten, omdat zij vanuit hun privé-leven een ruime keuze aan hotels gewend zijn. Dankzij de samenwerking kan Concur die verwachtingen waarmaken binnen een gecontroleerde, zakelijke omgeving.

Transparantie

Kristof Huet, Director Benelux en Nordics bij Concur, is erg verheugd over de samenwerking met Booking.com. “Het vergroot de transparantie van zakenreizen enorm, omdat het de verleiding wegneemt accommodaties te boeken buiten de officiële kanalen om. Dat voorkomt risicovolle situaties met werknemers omdat organisaties in staat zijn proactief te communiceren over de veiligheid binnen risicolanden. Bovendien kunnen organisaties er nu zorg voor dragen dat alle boekingen binnen hun eigen beleidsregels vallen. Dat bespaart organisaties veel geld, omdat zij nu vaak declaraties betalen waar de werknemer helemaal geen recht op heeft.”

 

 

Naast Booking.com werkt Concur ook samen met onder meer AccorHotels, Airbnb, Air Canada, Avis, Enterprise, Etihad Airways, HotelTonight, InterContinental Hotels Group (IHG), Lufthansa, National Car Rental, Marriott (International), Starwood Hotels & Resorts, Sixt, United Airlines en Wally Park. Zakelijke reizigers kunnen bij deze partners vaak rechtstreeks boeken op de site of via de app van een partner.

Comments are closed.