Booking.com verwelkomt 1 miljardste gast sinds lancering

Booking.com onthult nieuwe data over het grote aantal en enorme verscheidenheid aan boekbare kamers onder de 820.000 accommodaties op Booking.com en over de unieke plekken waar gasten afgelopen jaar hebben verbleven. Met meer dan 820.000 accommodaties die wereldwijd over 21 miljoen boekbare kamers beschikken, is de Booking.com website de #1 bestemming voor geweldige en unieke verblijven.
booking-info

Groeiend divers aanbod

Er zijn in totaal 30 verschillende type categorieën verblijven te benoemen: van vakantiehuis tot appartement en van villa’s tot iglo’s, boten en boomhutten. In het afgelopen jaar alleen hebben al 285 miljoen gasten – de gehele bevolking van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië samen – in deze accommodaties verbleven via Booking.com. Sinds de oprichting verbleven 1 miljard gasten in een accommodatie van Booking.com, een op de zeven mensen wereldwijd of bijna 60 keer de gehele bevolking van Nederland.

 

ZIE OOK: Ontdek het aanbod op Booking.co

 

”Reizigers van over de hele wereld zijn op zoek naar lokale, authentieke ervaringen en bijpassende verblijven. Ons aanbod varieert van ontspannen op een boot in Zweden, verblijven in een boomhut in Costa Rica, een villa in Indonesië of een riad in Marokko of een 5-sterrenhotel in Dubai,” zegt Darren Huston, CEO van Priceline Group en CEO van Booking.com. “In de afgelopen twaalf maanden is het aanbod vakantiehuizen op Booking.com met 66% toegenomen en het aanbod andere unieke locaties zoals boten, ryokans, pensions, bed and breakfasts, etc. is met 32% gegroeid.”

 

 

Nu reizen steeds makkelijker wordt, zijn reizigers niet alleen avontuurlijker in hun keuze voor accommodaties, maar ook in de keuze van bestemmingen. Booking.com-gasten zijn naar 38.000 steden in 214 verschillende landen en territoria gereisd voor hotels, 34.000 steden in 197 landen voor vakantiewoningen en 51.000 steden in 208 landen voor alle unieke categorieën*, wereldwijd. Het wordt steeds populairder om bij particulieren, zelfstandige alternatieven en andere unieke accommodatietypes te verblijven, met 28,6 miljoen gasten die een vakantiewoning verkozen boven een traditioneel hotel en 68,5 miljoen gasten die liever in één van de andere unieke accommodatietypes verbleven waaronder pensions, ryokans, B&B’s en meer*. Ruim 70% van Booking.com’s boekbare accommodaties is geen traditioneel hotel.

Voordelen voor reizigers

Voor een unieke en stressvrije gebruikerservaring toont Booking.com accommodaties en kamers in alle mogelijke vormen en maten in real time, zodat de getoonde beschikbaarheid ook de beschikbaarheid is die men daadwerkelijk kan boeken. Alle kamers op Booking.com worden meteen bevestigd op het moment van boeken zonder toeslag voor de reizigers van over de hele wereld.

Comments are closed.