Grootste fietsfestival ter wereld mikt op Nederlanders

Brompton Bicylce, de grootste (vouw)fietsfabrikant in Engeland, organiseert 30 juli voor de 11e keer de Brompton World Championship Finale. Ruim 575 internationale deelnemers nemen het tegen elkaar op in een zinderende vouwfietsrace die eindigt voor Buckingham Palace. Het evenement maakt deel uit van de tweedaagse Prudential Ride London, het grootste fietsfestival ter wereld. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met 12 februari inschrijven.

Brompton World Championship at the Prudential RideLondon FreeCycle Foto: Jed Leicester for Prudential RideLondon

Tweede keer

Voor de tweede keer achtereen is de Brompton World Championship onderdeel van het grootste fietsfestival ter wereld, de tweedaagse Prudential Ride London. Ruim 450 deelnemers uit meer dan 20 landen reisden vorig af naar Londen, waaronder twaalf Nederlanders. Onder toeziend oog van duizenden toeschouwers baanden zij zich een weg door James’s Park. De organisatie rekent wederom op deelname van ‘fietsgekke’ Nederlanders.

 

ZIE OOK: New York ontdek je op de fiets!

 

Le Mans Start in stijlvolle kledij

De race begint met een zogenaamde Le Mans Start waarbij deelnemers in rap tempo hun fietsen ontvouwen. Na een zinderende race van ca. 2 km finishen deelnemers op The Mall voor Buckingham Palace. Van deelnemers wordt verwacht dat zij in stijl aan de start verschijnen. Sportkleding en Lycra kleiding is niet toegestaan.

 

 

Will Butler-Adams OBE, CEO van Brompton: “The Prudential Ride London/Brompton World Championship is de beste plek om onze fietsen aan een groot publiek te laten zien. Het directe sturen, de versnellingen en krachtige remmen maken de fiets ideaal voor een race op hoge snelheid. We zijn trots dat de Brompton World Championship Final weer deel uit maakt van de Prudential Ride London, in de stad waar onze fietsen worden gemaakt. Het wordt weer een special editie.”

Maximaal 575 deelnemers

De Brompton World Championship biedt plek voor maximaal 575 deelnemers. Registreren voor het evenement is mogelijk tot en met vrijdag 12 februari 17.00 uur via deze link. Op 19 februari ontvangen gelukkige deelnemers, na een stemming, bericht van hun deelname. De kosten voor het evenement bedragen £ 40,00.

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 20 en 21 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!
Koop kaartjes voor Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

Comments are closed.