Groep van wellness hotels speelt in op hectische levenswijze met lekker luieren-arrangementen

Pippi Langkous zei het al: ‘Luieren is heerlijk!’ Het eigenzinnige meisje met haar rode vlechten had nooit haast en maakte zich niet druk over de toekomst. Veel mensen zouden deze levenswijsheid vandaag de dag ter harte moeten nemen. ‘Het lijkt erop dat we steeds meer roofbouw op ons lichaam plegen. Stress door werk en allerlei verplichtingen is een veelgehoorde klacht. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zijn we druk in de weer. De meest zinvolle afspraak in je agenda dit jaar is tijd inruimen voor jezelf want het lijkt alsof we onze auto beter onderhouden dan ons eigen lichaam. De kunst van het nietsdoen lijken we te gaan verleren,’ stelt Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels & Resorts – een samenwerkingsverband van vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Wie moeite heeft om een tandje terug te schakelen, is bij de keten aan het juiste adres waar ontspanning hét credo is. Verschillende arrangementen spelen volledig in op onthaasten. De nieuwe Duits- & Engelstalige 2016 brochure is nu beschikbaar. Nieuwe leden zijn Der Verdinser Hof hotel in Verdin in Italië en hotel Eisvogel in Niederbayern in Zuid-Duitsland.

Lekker luieren in het Verdinser Hof Hotel

Lekker luieren in het Verdinser Hof Hotel

Ansichtkaart in plaats van mobiele telefoon

Het Hubertus Alpin Lodge & Spa in Zuid-Duitsland biedt een ‘NixTun’ 4-daags arrangement aan met onder meer lekker laat ontbijten (tot 11.30 uur), een ontspanningsmassage, yoga, meditatie, een voetenreflexzone parcours, wandelingen met een gids en meer. Wie zijn mobiele telefoon bij het inchecken inlevert, ontvangt bij vertrek een stuk regionale kaas en mag gratis handgeschreven ansichtkaarten versturen.

 

ZIE OOK: 365 dagen op reis

 

Je hoofd leegmaken

Even weg van alle prikkels lukt ook uitstekend bij de aangesloten 10 hotels die zich langs de Noord- en Oostzeekust bevinden. Uitwaaien op het strand kan onder meer bij het ambassador hotel & spa in St. Peter-Ording dat pal aan een 12 km lang strand ligt en dan een dag verpozen in het spabereik van 1200m². Voor het ultieme relaxmoment ga je naar de whirlpool op het dak met uitzicht op zee.

Voor een verkwikkend eilandgevoel kan men terecht bij het Romantik & Wellness Hotel Achterdiek en het Spa- & Resorthotel Georgshöhe op de Duitse Waddeneilanden Juist en Norderney of het eiland Rügen aan de Oostzee.

 

 

Bijkomen in een Italiaans hooibad

Het Der Verdinser Hof hotel op zo’n tien minuten van Merano, heeft 60 kamers en is schitterend gelegen met rustgevend uitzicht op bergen. Wie hier verblijft kan optimaal relaxen in het spacentrum van 3000m² met onder andere een buiten- en binnenbad. Daarnaast kan men terecht in het aparte grote Alpine Wellness Village met onder meer een keur aan sauna’s, een gym, rustruimten, een hooibad en meer. In de winter is de regio een mooie skibestemming met het Merano 2000 skigebied op 5km afstand. In de zomer is het een wandel-, fiets- en golfparadijs.

Bierbaden en hopbehandelingen

Hotel Eisvogel tussen Regensburg en Ingolstad in Beieren met 58 kamers is de jongste loot aan de Wellness-Hotels & Resorts tak. Het wordt gerund door familie Zettl en ligt in een eigen park van 8000m². Het spabereik is 1800m² en omvat een zwembad, verschillende sauna’s, stoombad en een spasuite voor exclusief gebruik voor koppels. Specialisaties zijn hopbehandelingen want deze regio is een belangrijke hopproducent. Hopbaden, -massages, -peelings en meer hopwellnessbehandelingen vinder hier gretig aftrek. Ook in de buitenlucht is er een breed activiteitenaanbod, waaronder vissen, golfen, nordic walking en paardrijden.

 

 

Recupereren

In de brochure – in een compact A-5 formaat – worden de hotels overzichtelijk per regio gepresenteerd: hotels in Noord-Duitsland en langs de Oostzeekust, in centraal Duitsland, het Zwarte Woud, in Beieren, Oostenrijk en Zuid-Tirol. Ieder hotel wordt kort omschreven en een pin op een kaart geeft de ligging aan. Door middel van icoontjes wordt aangegeven waar het hotel zich in specialiseert. Via QR codes krijgt men op de telefoon of iPad toegang tot de website van de hotels.

Wellness-Hotels & Resorts

Het samenwerkingsverband staat sinds 1997 aan de top van wellness hotels en is het eerste adres voor onovertroffen wellness. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar ook in Italië en Oostenrijk zijn hotels toegetreden. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels & Resorts vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau, op aspecten als innovatie, duurzaamheid en faciliteiten. Het merendeel van de hotels zijn familiebedrijven.

Comments are closed.