Huisdier vriendelijke landen van Europa

Zuid-Europese landen zijn niet zo flexibel als het gaat om het meenemen van een huisdier in vakantieverblijven. In Spanje, Frankrijk en Portugal mag men in minder dan 3 in de 10 gevallen een huisdier meenemen. Italië en Griekenland scoren niet veel beter met 4 in 10. HomeToGo, meta-zoekmachine voor vakantie-accommodaties, bekijkt in welke landen reizigers zonder problemen een huisdier mee mogen nemen. De hond mee in Nederland en België? Alleen in een kwart van de vakantieverblijven is dit mogelijk.

Met de hond op vakantie

Met de hond op vakantie

In ongeveer 40 kilometer rijdt men van de ene kant naar de andere. Het 15 na kleinste land ter wereld, Andorra, scoort het beste als het gaat om diervriendelijkheid. In 61% van de vakantieverblijven heeft men de mogelijkheid om een huisdier mee te nemen. Hiermee zijn de accommodaties diervriendelijker dan die in buurlanden Frankrijk (28%) en Spanje (22%). Slowakije staat op de tweede plek, hier mag in 5 van de 10 gevallen de hond mee. Turkije staat helemaal onderaan met 8%. In Nederland kan men bij bijna een derde van vakantieverblijven een huisdier meenemen.

 

ZIE OOK: Pierre & Vacances opent 1e residentie Andorra

 

Het Noorden

De Scandinavische landen lijken allemaal flexibel te zijn als het gaat om het meebrengen van een extra gezinslid. Finland, Denemarken en Noorwegen scoren allemaal in de top 10. Het land met de meeste meren ter wereld (187.000) en bijna net zoveel eilanden, wint brons. In Finland hebben reizigers met hond grote kans om een geschikte accommodatie te vinden, in 49% van de vakantieverblijven zijn huisdieren toegestaan. Dit isbijna twee keer zoveel als in Nederland (27%).

Enkele rassen zijn verboden, maar over het algemeen kunnen reizigers van binnen de EU gemakkelijk naar Noorwegen reizen met hun hond. Volgens regels van de EU zijn een microchip, paspoort en vaccinatie verplicht. Zweden, dat niet officieel deel uitmaakt van Scandinavië, vinden we iets onder haar buurlanden, op positie 13. IJsland kan niet meekomen en staat bijna onderaan de lijst. Hier heeft men maar bij 9% van de vakantiehuizen de mogelijkheid om een huisdier mee te nemen.

 

 

Benelux

België en Nederland doen het minder goed op posities 32 en 33. In Nederland is het in 27% van de vakantiehuizen en appartementen toegestaan om de hond mee te nemen, in België is dit 24%. Reizigers die naar Luxemburg gaan vinden makkelijker een accommodatie waar hun viervoeter welkom is, in 4 op de 10 accommodaties zijn huisdieren toegestaan. Ook onze oostelijke buren in Duitsland zijn iets flexibeler, 35% van de vakantieverblijven bieden deze mogelijkheid.

 

 

Niet elk ras is welkom

De Engelsen staan bekend als dierenliefhebbers, maar dat betekent niet dat vakantiegangers overal hun huisdier mee naar toe kunnen nemen. Volgens de informatiepagina van de overheid zijn hier een aantal regels aan verbonden en sommige rassen zelfs verboden. Dezelfde regels worden in de meeste Europese landen gehanteerd. In het Verenigd Koninkrijk mag men in ongeveer 30% van de vakantie-accommodaties de hond meebrengen.

Spanje, Portugal en Frankrijk niet zo flexibel

We zien vrijwel geen Zuid-Europese landen hoog in de lijst. In minder dan 4 op de 10 van de vakantieverblijven mogen reizigers een huisdier mee nemen. Griekenland en Italië zitten hier net onder met een nog redelijke 38% en 37%. In Spaanse steden zijn er specifieke plekken om honden uit te laten, buiten deze plekken zonder riem wandelen kan een boete van 90 tot 300 euro betekenen. In Frankrijk kunnen reizigers met een hond in drie op de tien vakantiehuizen rekenen op gastvrijheid. Dit is net iets hoger dan in Nederland (27%).

Comments are closed.